Vorige week donderdag presenteerde provincie Noord-Holland plannen voor de verbinding tussen de A8 en A9 (zie eerder bericht op De Orkaan over de alternatieven).

Voor Krommenie goed nieuws omdat er minder verkeer over N203 gaat. Voor Assendelft minder goed nieuws omdat het dorp doorsneden gaat worden door een nieuwe verbingingsweg.

Politieke partij ROSA roept burgers op bezwaar te maken tegen de weg. Tot 24 december kan er een ‘zienswijze’ worden ingdiend.

Volgens ROSA zorgen de plannen ervoor dat:

“natuur en boerenland verder doorsneden worden, met de bijkomstige gezondheids-, milieu- en geluidsproblematiek. Een aantal huizen in Assendelft moet worden gesloopt en de “Vuurlinie” wordt doorkruist. Dus burgers, belangenorganisaties en natuurclubs: gebruik deze kans!”

Ter ondersteuning maakte ROSA een speciaal actie-affiche. Op het affiche is de weg over de Dorpsstraat getekend, maar het zou ook heel goed onder de weg door kunnen gaan, in ieder geval zullen er huizen sneuvelen.

De gemeente ziet overigens alternatief 7 (langs Busch en Dam) niet erg zitten omdat dat verdere uitbreiding van Saendelft in de weg staat.

rosa assendelft