ROSA: waarom niet handhaven bij illegaal parkeerterrein?

Vorig jaar juli weigerde Zaanstad een vergunning voor een tijdelijk parkeerterrein aan de Raadhuisstraat in Koog a/d Zaan naast de AH supermarkt van Vos.

Vos had overigens het parkeerterrein al laten aanleggen en gebruikt het terrein ook. ROSA vraagt zich af waarom hier niet gehandhaafd wordt.

De vraag van steunfractielid Menno de Haas van ROSA luidt voluit: “Is het college op de hoogte dat het perceel aan de Raadhuistraat, ondanks de geweigerde omgevingsvergunning aangelegd is als parkeerplaats. Zo ja, waarom wordt er niet gehandhaafd op de geweigerde omgevingsvergunning.”

Ook vraagt steunfractielid Menno de Haas waarom Vos probleemloos andere delen van het terrein naast de supermarkt kan ‘verstenen’. Het gaat daarbij om een plantsoen bij de ingang van de parkeerplaats bij de Pinkstraat, waar nieuwe bomen zijn geplant nadat de vorige bij de aanleg van het grote parkeerterrein zijn gesneuveld.

Dat plantsoentje is door Vos ‘in maart 2020 voor een derde betegeld’, tot vlakbij de net aangeplante bomen. De Haas wil weten wat Zaanstad doet om dit terug te draaien.

De bonusvraag van De Haas: “omwonenden geven aan dat er enige malen verzocht is om de alcoholverbod bordjes weer terug te plaatsen, zodat er ook op gehandhaafd kan worden. Dit is tot op heden niet gebeurd. Wat is hiervoor de reden en kunnen de borden alsnog teruggeplaatst worden?”

Foto’s zijn met de vraag van Menno de Haas meegestuurd.

parkeerplaats vos pinkstraat

Parkeerplaats AH Vos Pinkstraat

parkeerplaats vos raadhuisstraat

parkeerplaats AH Vos Raadhuisstraat

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Tja, Zaanstad en handhaven. Toen ik nog op het Roggeplein woonde was er altijd iemand die zijn bedrijfswagen, een glaszetter auto, gevaarlijk op het hoekje van het plantsoen zette. De beste man woonde niet eens in de rosmolenbuurt. Ik heb daar zo vaak ‘bijna’ ongelukken zien gebeuren, en het zo vaak aangekaart bij de wijkagent. Die verwees me standaard naar handhaving. En die kwamen standaard nooit opdraven.

  Kortom, verwacht niets van Zaanse handhavers. Behalve als er een camera op staat voor een TV programma op SBS of RTL

  • Didier Hennequin

   Zo is het, helaas. Hier gebeurt niets mee. Bovendien: het betreft AH. Appie krijgt wel vaker een voorkeursbehandeling in Zaanstad. Denk aan het succesvol bezwaar maken tegen (lees:tegenhouden van) de komst van filialen van andere, goedkopere supermarkten.

 • De Orkaan

  Het niet ingrijpen bij het parkeerterrein heeft uiteraard niks met de inzet van handhavers te maken. De gemeente heeft geen toestemming voor de aanleg gegeven, de supermarkt heeft het desondanks aangelegd (al voor de toestemming gevraagd was) en de gemeente heeft dus kennelijk geen opdracht gegeven aan AH om het weer op te breken. De vraag was: waarom niet.

 • Peter Goldstein

  Albert Heijn blijft op de pleintjes pletten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *