Royal Jazz in Bullekerk…

Na twee jaar – gedwongen – coronapauze is er weer een Royal Jazz. Deze keer niet in en om het Zaantheater maar in en om de Bullekerk in Zaandam.

Met onder meer trompettiste Saskia Laroo (foto boven), saxofonist Benjamin Herman, Ratajazz, Nol Sicking, Blue Tone Big Band, The Caledonians Big Band, Jan Molenaar Big Band, de West End Bigband, Jazzkids en het Wouter Kiers Quartet met Robert Vethaak.

Royal Jazz wordt al 45 jaar georganiseerd, tot 2019 in het Zaantheater en daarvoor in de Speeldoos. De jazzcommissie en de Zaanse Jazzclub organiseren het dit jaar in samenwerking met de Bullekerk.

Optredens zijn op drie podia: de Pasveerzaal, een buitenpodium en het podium van de Bullekerk.

Trompettiste Saskia Laroo en saxofonist Benjamin Herman, die beiden zijn opgegroeid in de Zaanstreek, sluiten het festival af in de Bullekerk. Het Wouter Kiers Quartet met Robert Vethaak doen dat op het buitenpodium.

Er is veel aandacht voor jong talent: trombonist en conservatoriumstudent Michel Tuinman, zoon van bandleider Bart Tuinman, speelt maar drie keer in drie verschillende bands, waaronder zijn eigen Ratajazz (foto onder). Toetsenist Nol Sicking zet zijn eigen kind op het podium: conservatoriumstudente en violiste Teddy Sicking speelt met haar Teddy Sicking Quintet. Nol Sicking is zelf te beluisteren met zangeres Debora Visscher.

Verder op het programma de Blue Tone Big Band, The Caledonians Big Band, de Jan Molenaar Big Band en de West End Bigband & Jazzkids.

Podium De Flux programmeert vanaf 18.00 uur pop en rock op het buitenpodium.

Royal Jazz wordt georganiseerd in samenwerking met FluXus en Podium de Flux. De toegang is gratis. Wanneer? Woensdag 27 april, van 13.00 – 18.00 uur.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *