Ruben Hoeke: nieuwe live-dubbel-CD (filmpje)

Op 8 juni verkrijgbaar: ‘Ruben Hoeke Band 25 Live’. Een dubbel-CD van de Zaanse (Wormerse) bluesgitarist (en toevallig ook nog eens de beste van Nederland): “25 jaar op tour, 25 nummers en meer dan 130 minuten vette Rock, Soul, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues!”

Opgenomen in Poppodium Bolwerk in Sneek, “geen click-tracks, geen overdubs, geen reparaties en de ‘foutjes’ hebben we gewoon laten staan”.

Ruben schrijft op zijn website:

“Een live album maken was iets wat al heel lang door mijn hoofd spookte. Ik kan me herinneren dat, toen ik als veertienjarige met gitaarspelen begon, ik live albums doorgaans leuker en spannender vond dan studio albums. Het ongepolijste karakter, de energie van de band, het kraken van de monitoren en de versterkers, het publiek, de ‘foutjes’, de sfeer, de spontane vibe; het gaf mij als luisteraar het idee alsof ik er echt bij was. Bijkomend voordeel was dat je ook meteen kon horen of je favoriete band het live kon waarmaken.

Sinds mijn allereerste optreden op 10 december 1992 ben ik verslingerd aan de kick van het live spelen met een band. Die ‘vonk’ heeft me sindsdien nooit meer losgelaten. Na dat optreden wist ik exact wat ik wilde doen en dat doe ik eigenlijk nog steeds; muziek maken die ik goed vind. Wellicht word je er niet ‘rijk’ van, maar ja… Wat is rijkdom? Ik zit in de ‘business’ voor de muziek, maar nooit andersom en daar word ik dan weer gelukkig van. Dat is volgens mij ook een soort rijkdom.”

Naast Ruben horen we broer Eric Hoeke op drums, Mike Kamp (bas) en zanger Lucas Pruim. Gesigneerde pre-orders op de website.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Jaap

    Kan niet wachten, beste gitarist van Nederland !
    Vooral nooit te beroerd om wat leuks met anderen te doen, je ziet hem altijd genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *