In de 2e klasse zondag stond er met Saenden – ZAP één inhaalwedstrijd op het programma. Saenden dat op een laatste plaats stond nam tegen nummer vijf ZAP enigszins verrassend een 2-0 voorsprong met de rust. In de tweede helft wist ZAP nog wel tegen te scoren, maar door een goede teamprestatie wist Saenden de zwaarbevochten drie punten over de streep te trekken. Daarmee is Saenden vlak voor de winterstop in ieder geval niet meer de hekkensluiter en heeft het weer de aansluiting met de brede middenmoot.

Koploper in de 5e klasse zaterdag Westzaan wist ook de drie punten in eigen huis te houden, al kostte dat een stuk minder moeite. Tegen laagvlieger De Kennemers werd er met 4-0 uiteindelijk een ruime zege geboekt. Door de overwinning gaat de ploeg met vier punten voorsprong op Alcmaria Victrix met een goed gevoel de winterstop in.

Blauw Wit W kreeg juist nog een flinke kater te verwerken in de laatste wedstrijd van 2023. De hekkensluiter in de 4e klasse zaterdag kwam er op eigen veld niet aan te pas tegen het sterke SVW’27. De thuisploeg leed een kansloze 0-6 nederlaag en het wordt voor de ploeg na de winsterstop nog een hele uitdaging om aansluiting te vinden met de veilige middenmoot-plaatsen.

Ook Fortuna W moest een ruime nederlaag incasseren. In Warmenhuizen kwam het tegen nummer tien Vios W nog wel op voorsprong, maar uiteindelijk werd het 4-1 voor de thuisploeg. Door de nederlaag moet de nummer negen na de winterstop in eerste instantie toch naar de ploegen onder hun kijken, terwijl ze vooraf juist goede hoop hadden met ruimere afstand de winterstop in te gaan.

In het weekend van 13 en 14 januari wordt de competitie herstart met inhaalwedstrijden en een week later staan er weer volledige speelrondes op het programma.