Samen woningisolatie inkopen in Zaanstad

Zaanstad gaat collectieve inkoop van woningisolatie stimuleren. Bij collectieve inko0p kunnen woningeigenaren tegen een gunstig tarief vloer- en of spouwmuurisolatie inkopen.

Bij het Energiecafé op maandag 11 april in het St. Michael College wordt uitleg over de mogelijkheden gegeven.

Wethouder Dick Emmer (Duurzaamheid) in een persbericht van de gemeente:

Eind maart ontvangen alle eigenaren van een woning ouder dan 1976 een brief van de gemeente met informatie over de collectieve inkoop isolatie. We hopen dat de brief een extra stimulans is voor woningeigenaren en dat de degene die al van plan waren hun huis beter te gaan isoleren dit dan ook snel doen en gebruik maken van de collectieve inkoop. Een goed geïsoleerde woning leidt namelijk tot lagere woonlasten en het verhogen van het wooncomfort.

Het energiegebruik in Zaanse woningen is relatief hoog. Dat komt omdat in Zaanstad een groot deel van de woningen voor 1976 zijn gebouwd. Deze oudere woningen zijn in veel gevallen nog niet goed geïsoleerd waardoor onnodig veel warmte verloren gaat.

Het isoleren van de spouwmuur en of de vloer van de woning zijn zeer effectieve energiebesparende maatregelen vanwege de hoge besparing en de korte terugverdientijd.

In april kunnen geïnteresseerden zich gratis en vrijblijvend inschrijven voor de actie; zij zijn tot niets verplicht.

Huiseigenaren krijgen advies over isolatiemaatregelen. Door middel van een veiling doen bedrijven die de maatregelen willen uitvoeren, een aanbieding voor het tarief van de isolatiemaatregelen. Deze bedrijven moeten aan strenge voorwaarden voldoen waardoor de kwaliteit, service en garantie gewaarborgd zijn. Na de veiling onder de aanbieders, ontvangen de inschrijvers een vrijblijvend aanbod van de aanbieder met de laagste prijs. Pas dan beslissen zij of zij hun woning laten isoleren.

Het Energiecafé op maandag 11 april begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in het St. Michael College, Leeghwaterweg 7 in Zaandam.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *