Donderdagmiddag – 4 januari – tegen 18.00 uur zijn vier auto’s betrokken geraakt bij een kettingbotsing op de Provincialeweg N246 in Wormerveer.

Het ongeluk gebeurde op de oprit van de N203 naar de N246 in de richting van Westzaan. De bestuurder van de auto die voorop reed zette zijn alarmlichten aan en trapte vol op de rem. De auto die erachter reed moest daardoor ook hard remmen. De bestuurder van deze auto wist een botsing te voorkomen, maar 3 auto’s die daarachter reden knalden hier achterop. De bestuurder die het ongeval veroorzaakte is doorgereden. Het zou gaan om een donker bruine/paarse (aubergine) kleurige Citroën.

Twee personen zijn door het ambulancepersoon nagekeken, maar hoefden gelukkig niet naar het ziekenhuis. Alle auto’s liepen door de botsing schade op. De voorste auto kon met schade zelfstandig doorrijden. De drie achterste auto’s zijn door bergingsbedrijf Hoogwout meegenomen. De bestuurders zijn allen met de berger meegegaan om daar gezamenlijk de schadeformulieren in te vullen.

Tijdens de afhandeling van het ongeval was de oprit naar de N246 afgesloten.

Bijdrage door Michel Schermer