Schanszichtpad ‘rond jaarwisseling’ weer open

Bij de Stichting Kalverpolder gaan ze er nog steeds vanuit dat dit jaar (of misschien begin volgend jaar) het wandelpad door de Kalverpolder bij de Zaanse Schans weer open is.

Eind november 2018 ging het laarzenpad langs de Zaanse Schans dicht omdat de bruggen te slecht waren. Eigenlijk zou afgelopen zomer het pad al weer open gaan, maar dat zat dus een beetje tegen.

Op dit moment loopt de procedure van vergunningsverlening, en daarna wordt er een aannemer geselecteerd die de bruggen gaat vervangen. Stichting Kalverpolder schrijft in de nieuwsbrief:

“Het uitgangspunt is (nog steeds) dat de werkzaamheden in het najaar van start kunnen gaan en dat de heropening rond de jaarwisseling een feit kan zijn.”

Het geld voor de vervanging is ‘gegarandeerd’. Staatsbosbeheer – de eigenaar van de bruggen en het pad – heeft het project in handen gegeven van het Recreatieschap Noord-Holland.

Natuurtuin

Aan het pad komt ook een nieuwe ‘Natuurtuin’: “Op dit moment wordt het plan voor een definitieve inrichting (padenstructuur, info borden, bankjes, etc.) uitgewerkt door Stichting Kalverpolder in samenwerking met Staatsbosbeheer.”

Lees hier de hele geschiedenis van sluiting en plannen voor heropening.

‘artist impression’ van de Natuurtuin, groene lijn is het Schanszichtpad
Deel dit artikel:

Een reactie

  • De tekening had wel wat duidelijker gemogen, heb er even over moeten doen om het te kunnen plaatsen. De lichtgrijze lijn is het huidige Schanszichtpad en die groene lijn is een verbinding door de nieuwe natuurtuin, het Schanszichtpad zelf is veel langer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *