Berovingen Dodonaeusstraat en Penningweg – arrestaties in Amsterdam

Even na 2 uur vanmiddag meldde de politie via Twitter dat er eerder die middag een schietincident in de Dodonaeusstraat in Zaandam (Poelenburg) had plaatsgevonden.

Het ging om een beroving waarbij met een vuurwapen gedreigd is, er is bij het incident niet geschoten aldus de politie.

UPDATE: op Facebook staat een verslag van politie over de dag van de twee overvallen.

Er waren daarbij geen gewonden gevallen. Drie verdachten zijn per auto gevlucht richting Amsterdam. Bij de Coentunnel is de auto klemgereden door politie waarbij volgens AT5 een verdachte werd aangehouden. Agenten hebben wapens getrokken bij de actie. Twee verdachten zouden zijn gevlucht.


Ook in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam werd iemand gearresteerd. Het ging in dit geval een verdachte van een beroving die rond 11.10 uur op de Penningweg in Zaandam had plaatsgevonden.

De bestuurder van een bestelauto moest onder bedreiging door twee mannen zijn voertuig afstaan. Na de beroving gingen de twee overvallers er vandoor. De ene verdween in een personenauto en de andere reed in de bestelbus. De politie zag een paar minuten later de bestelauto rijden op de Kanaalkade in Zaandam in de richting Westzaan. De verdachte werd onder schot gehouden terwijl hij werd aangehouden. De verdachte in de personenauto werd in Amsterdam in de Jan Evertsenstraat aangehouden.

In de bus zaten vaten met chemicaliën. Het gaat mogelijk om stoffen die gebruikt worden bij de productie van drugs. De oorspronkelijke bestuurder van het voertuig, werd daarom ook aangehouden.


Een aantal rijstroken van de Coentunnel is nog steeds dicht na de arrestatie aldaar. Het oponthoud is groot, ook de bussen van Connexxion zijn ernstig vertraagd. De VID meldde om 15:30 17 km file bij de Coentunnel.

Op de beelden van AT5 is te zien dat er meerdere politieauto’s, auto’s van het arrestatieteam en brandweerwagens staan. De eerste meldingen op Twitter dateren van net na half 2 als de acties op de Coentunnel worden gespot.

Foto boven is screenshot van de video die op AT5 is te zien. Onder de Dodonaeusstraat in Poelenburg.

Penningweg

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Willemsen

  Kan er niet een plek ergens in nederland worden gereserveerd voor die gasten alwaar ze hun kwesties onderling uitpraten danwel …..

 • Jaap

  Er is nog niet veel hierover naar buiten gekomen maar… wat ik niet begrijp is ” Politie stopt met grote macht een personenauto voor de Coentunnel. Tunnel dicht nu ”
  1 verdachte aangehouden, twee nog voortvluchtig.
  Hoe hebben die twee uit zo’n hermetisch afgesloten gebied kunnen ontsnappen ?
  Ik doe de politie echt niet te kort hoor, prima werk, maar hoe konden ze daar wegkomen vraag ik mij af.
  Waarschijnlijk weten we niet alles in het belang van het onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *