Knallen en gevonden kogelhulzen doen sterk vermoeden dat er een schietpartij heeft plaatsgevonden op station Zaandijk – Zaanse Schans, maar er wordt nog volop gerechercheerd.

Vooralsnog is alleen duidelijk dat er een ruzie was. Aanvankelijk werd er vanuit gegaan dat de politie personen naar het nabijgelegen politiebureau zou hebben gebracht maar dat lijkt volgens een persbericht niet het geval te zijn geweest.

De politie meldt:

Zondagavond kreeg de politie rond 19.10 uur een melding van een mogelijk schietincident bij station Zaanse Schans. In het tunneltje onder het spoor zou een vechtpartij tussen vier à vijf personen zijn geweest.

Hierbij was een harde knal gehoord. Agenten troffen niemand meer aan. Getuigen verklaarden dat de vechtpartij plaats had gevonden op het pleintje voor het station aan de Wezelstraat. Er werden een aantal hulzen aangetroffen wat er op kan duiden dat er inderdaad geschoten is. Twee mannen zouden zijn weggevlucht in de richting van de sportvelden.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u zondagavond iets gezien dat met dit incident te maken kan hebben? Neem dan contact op met de recherche in Zaandijk op telefoonnummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

In de melding van Burgernet op zondagavond 21 januari werd gezocht naar: een blanke, kalende man van zo’n een meter vijfennegentig, met een zwarte jas, en naar een donker getinte man met een glimmende Nickelson-jas aan. Ook werd gemeld dat je geen actie moet ondernemen, maar 112 moet bellen.

Foto: Ron Swart
Foto: Ron Swart

Op Twitter: