Schoenenreus overvallen… door klanten

Het filiaal van Schoenenreus in Zaandam ziet er sinds een paar dagen regelmatig uit alsof er een overval is gepleegd. De vloeren van de gangpaden liggen bezaaid met opengemaakte dozen en losse schoenen.

De daders blijken klanten, die afkomen op de opheffingsuitverkoop en bij hun jacht naar koopjes de winkel overhoop halen.

Donderdagavond heeft de winkel geen koopavond gedraaid: het personeel heeft van zes tot negen uur ’s avonds puin geruimd. De paden waren niet meer begaanbaar. Vrijdagmorgen is er opnieuw opgeruimd, terwijl de winkel open was. Tegen de tijd dat het achter in de winkel netjes was, was het voorin al weer een puinhoop.

Schoenenreus1De meeste klanten hebben wel medelijden met het personeel, dat binnenkort geen werk meer heeft en de laatste werkdagen in deze omstandigheden moet doorbrengen. Anderen vinden dat ze maar chagrijnig doen.

Vanmorgen schreven onze collega’s van dichtbij er al over, maar ondertussen gebeurt het dat er zelfs met schoenen wordt gegooid.

Zaterdag opent de winkel een uur later, om tien uur. De winkelmedewerkers gaan daarvoor eerst weer de puinhoop van de afgelopen dag opruimen.

Schoenenreus2

Door Orkaankracht Sandra Looren de Jong 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *