Schoolkorfbal bij ZKV (voor 75e keer)

Op het ‘nagelnieuwe veld’ van de Zaandamse korfbalclub ZKV begint vandaag “het grootste schoolkorfbaltoernooi ter wereld”* aldus de organisatie. Niet minder dan 136 teams van 11 basisscholen doen mee. En het wordt ook nog eens voor de 75e keer georganiseerd.

De organisatie schrijft dat al voor de Tweede Wereldoorlog een toernooi voor lagere schoolkinderen bij ZKV werd georganiseerd. Tijdens de corona werd niet gespeeld, maar nu kan vijfenzeventigste
editie van start bij ZKV.
 
Het evenement duurt van maandag 20 tot en met donderdag 23 juni. Het wordt gesponsord door de Rabobank.

Het wordt gespeeld op het eerste gedeelte van het nieuwe Sportpark Hoornseveld. Het korfbalveld wordt vandaag voor het eerst gebruikt.

Behalve de wedstrijden zijn er ook spelletjes, een loterij met veel prijzen en eten en drinken voor deelnemers en begeleiders.

Foto boven: “Winnaars ZKV- schoolkorfbal toernooi 1990” van 1 juni 1990, Rob Bruijn /Noord-Hollands Dagblad Krantencollectie.

* Korfbal vooral in Nederland gespeeld, maar desondanks een prestatie natuurlijk.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Els Bakker

    Vanaf de weg zou je het niet zeggen, want je ziet alleen zandhopen en veel happers en hijskranen, maar het ZKV veld ligt er echt! Prachtig geworden! Het oude clubgebouw de Kiep wordt nog wel gewoon gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *