Zondagavond – 27 augustus – stond rond 19.45 een schuur van een woning aan de Dr. Kuijperkade in Krommenie in brand.

De bewoonster en haar zoontje waren in de woning aanwezig toen de brand in de schuur uitbrak. De bewoonster heeft direct 112 gebeld en een skelter van haar zoontje uit de schuur gered. Ook buren die de vlammen zagen hebben 112 gebeld.

De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de schuur volledig uitbrandde. Ook de schutting heeft vlam gevat en het tuinmeubilair is door de hitte van de brand gedeeltelijk gesmolten. De brand is vermoedelijk ontstaan door een elektrische kinderauto die op dat moment werd opgeladen. Vanwege de heftigheid van de brand kan niet meer exact worden achterhaald hoe de brand is ontstaan.

De schuur van de naastgelegen woning heeft ook aanzienlijke schade opgelopen door de brand. De woning aan de achterzijde van de schuur heeft schade aan de regenafvoerpijp. De muur van die woning was kokend heet geworden en in die woning was rook naar binnen gekomen.

De woningen in deze wijk zijn pas een aantal maanden geleden opgeleverd. De bewoonster had verschillende dingen in de schuur staan, waaronder spullen met emotionele waarde. Ze is erg geschrokken door de brand en zal door Stichting Salvage worden bijgestaan in het afhandelen van de schade.

Bijdrage door Michel Schermer