Zaterdagavond – 28 oktober – omstreeks 23.30 uur vond een aanrijding plaats tussen een scooter en een auto op de Watermolenstraat in Westzaan.

De scooter reed op de Watermolenstraat in de richting van de Kerkbuurt. Op de kruising met de Torenstraat ging het mis. De bestuurder van een Mercedes kwam vanuit de Torenstraat en wilde linksaf de Watermolenstraat opdraaien. Volgens een buurtbewoner gaat het vaker net aan goed op deze kruising, omdat automobilisten het niet altijd verwachten dat er verkeer komt uit een straat waar eenrichtingsverkeer geldt. Hoewel er geen auto’s van rechts kunnen komen, kunnen fietsen en brommers dat wel.

De bestuurder van de scooter vloog over de motorkap van de auto heen en zijn passagier werd nog verder geslingerd. Beide mannen zijn in de ambulance nagekeken. De bestuurder mocht met een pijnlijk been weer uitstappen en de passagier is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De scooter raakte door de aanrijding total loss.

De Mercedes heeft schade aan de rechter voorzijde opgelopen. De bestuurder mocht zijn weg vervolgen en zal op een later tijdstip samen met de scooterbestuurder een schadeformulier invullen voor het afhandelen van de schade.

Bijdrage door Michel Schermer