Scouting Zaandam bestaat 105 jaar

Een van de vragen afgelopen vrijdag in de Grote Zaanse Geschiedenisquiz was: ‘Wie was Cees Bon?’ Het antwoord, dat lang niet alle deelnemers goed beantwoordden, luidt: ‘Cees Bon was in 1911 de allereerste Zaanse padvinder’.

Een snel rekensommetje leert dat dat 105 jaar geleden is: een waar lustrum dus!

Cees had in Engeland gestudeerd en was daar lid geweest van de Boy Scouts. Toen hij terug in Zaandam rondparadeerde in z’n uniform wekte dat de belangstelling van een aantal mensen die een echte padvindersgroep oprichtten. Vanaf 1973 gingen ze verder als Scouting Nederland. Hier lees je er alles over.

Toneelstuk
Het toeval wil dat wij een persbericht ontvingen van de top-toneelvereniging TOP. Zij spelen eind oktober het stuk ‘De Gidsen’ dat gaat over een groep gidsen van de padvinderij die, samen met hun leidsters, op kamp gaan. Ria Kee regisseert en onder haar leiding kan je er van op aan dat de 19 spelers een hoogstandje af zullen leveren.

Je kan er heen op 28 en 29 0ktober om 20.15 en 30 oktober om 15.00 uur in Dorpshuis De Noorddam in Westknollendam. Een kaartje kost  € 10,- en is te bestellen via tel. 075 6285860 en 06 43522929 of per mail: fredenwil1@hotmail.com.

flyer-gidsen-5

De foto linksboven komt uit het gemeentearchief 

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *