Zaanse kindertjes krijgen het druk de komende tijd. 11 november moeten ze met hun zelfgemaakte lampion langs de deuren en op zaterdag 15 november komt Sinterklaas met zijn Pieten in Nederland om de boel op z’n kop zetten.

In drie weken tijd bezoekt de stokoude man duizenden scholen en miljoenen kinderen. Hij moet heel Nederland van cadeautjes voorzien, zijn Pieten in toom houden, pepernoten en banketletters produceren en ondertussen ver weg blijven van discussies met grote mensenkinderen. De Sint landt in alle Zaanse plaatsen:

De uitnodiging om zich af en toe terug te kunnen trekken in de burgemeesterswoning in Krommenie greep hij dan ook met beide handen aan: zaterdag neemt hij zijn koffers mee om ze op de Zuiderhoofdstraat 70 uit te laden.

Het huis is bedoeld als rustpunt, maar de Sint heeft gevraagd of de kinderen hem willen bezoeken op woensdagmiddag tussen 14:00 uur en 16:00 uur. Ze kunnen dan een kijkje achter de schermen nemen van het hectische leven van de goedheiligman en zijn trouwe Pieten.

De kinderen die de woning via de achterdeur verlaten staan direct aan het begin van een spannende Sinterspeurtocht.

Voor meer informatie: bezoek de Facebookpagina