Slegers zit op stoel (persbericht 1:1 doorgeplaatst)

We zijn niet zo van het 1:1 knippen en plakken van persberichten op De Orkaan.

Maar we maken uitzonderingen. Als het een geweldig goed geschreven bericht is, als er een prachtige foto bij staat, als het we super-sympathiek vinden of te lui zijn om er iets beters van te maken doen we het wel.

(Of omdat we het een fascinerend bericht vinden waar we niet zoveel van begrijpen en er dus zelf geen chocola van kunnen bakken. In die laatste categorie valt deze van de gemeente Zaanstad – vandaar dus 1:1)


Startup VOUW plaatst Chairwave in hal stadhuis

Onthulling van stoel die contact tussen mensen op gang brengt

Zaanstad heeft, samen met acht andere gemeenten uit de Metropoolregio Amsterdam (MRA) meegedaan aan de “Startup in Residence challenge”. Daarbij gingen de gemeentes op zoek naar startups die innovatieve oplossingen ontwikkelen voor stedelijke en / of maatschappelijke problemen. Op maandag 4 november wordt één van de resultaten van deze challenge onthult door de startup ‘VOUW’. Hun uitvinding, de ‘Chairwave’, wordt dan voor een week (tot en met vrijdag 8 november) geplaatst in de hal het stadhuis van Zaanstad en in gebruik genomen door wethouder Gerard Slegers van economische zaken. De ‘Chairwave’ bestaat uit een rij stoelen die de gebruikers ‘dwingen’ om naast elkaar te gaan zitten. Hiermee wordt interactie tussen mensen op gang gebracht met als doel telefoongebruik te verminderen en eenzaamheid tegen te gaan.
U bent van harte uitgenodigd bij de in gebruik name door de wethouder aanwezig te zijn.

Wat: In gebruik name Chairwave door wethouder Gerard Slegers
Wanneer: maandag 4 november om 14.30 uur
Waar: Stadhuis, Stadhuisplein 100, Zaandam

Over de Chairwave

De Chairwave staat tijdelijk in het stadhuis en is nog een prototype. De gedachte achter de Chairwave is dat mensen een gesprek met een onbekende leuk vinden, maar niet snel het initiatief durven te nemen. Openbare ruimtes, zoals de trein of een wachtkamer, bieden mogelijkheden voor een interessant gesprek, toch gaan mensen hier niet snel naast elkaar zitten. Met de Chairwave wil VOUW mensen bewust maken van de waarde van een echt gesprek, het aangaan van de verbinding met elkaar en het telefoongebruik terugdringen. Meer informatie is te vinden op deze website.

Testen in hal stadhuis

De gemeente heeft de publiekshal tijdelijk beschikbaar gesteld zodat de startup de Chairwave kan testen en mensen kan laten kennismaken met het ontwerp. Met de opgedane ervaringen gaat het startupbedrijf het ontwerp verder verbeteren en verder geschikt maken voor de markt.


Bron: persbericht Gemeente Zaanstad (of zeiden we dat al?). Het ging om een persuitnodiging, maar omdat de publiekshal gewoon voor iedereen open is, kan iedereen komen kijken en zitten.

Voor wie het nog niet begrijpt: hier een filmpje van de Chairwave.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *