Sloop bij Houthavenkade, voorbereiding voor nieuwbouw

Soms ligt nieuws wel heel erg op straat. Of aan de straat. In dit geval wordt er gesloopt tegenover de redactie van De Orkaan aan de Houthavenkade.

De panden waar vroeger sloopbedrijf Bentvelzen en Jacobs zat vallen nu zelf ten prooi aan de sloopkogel. Van het pand naast de ingang is al weinig meer over.

Op het terrein aan de Houthavenkade wordt nieuwbouw (hoogbouw) met meer dan 700 woningen gepland.

Bentvelzen en Jacobs is verhuisd naar Velzen-Noord. Autoschade Van Oudenaren en Suzuki-Jonker steken de Provincialeweg over, op het voormalige terrein van de Zaanse Betonmortel Centrale (ZBC) en BMN Bouwmaterialen is de bouw van het nieuwe onderkomen van beide bedrijven al in volle gang. Constructiebedrijf Equans (de nieuwe naam van Engie Services) wil verhuizen naar Hoogtij maar van voorbereiding op de verhuizing is op de Houthavenkade nog niets te merken.

Ook aan de kant van de Provincialeweg zijn inmiddels bomen gekapt, aan de achterzijde van het terrein wordt ook gewerkt.

Lees hier meer over het project Houthavenkade.

Werk aan de achterzijde van het terrein (De Orkaan)
Bomen gekapt aan Provincialeweg (De Orkaan)
Sloopwerk aan de Houthavenkade (De Orkaan)

Door Piet Bakker

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Equans is geen constructiebedrijf maar een technisch dienstverlener.

 • Wim Kruijt

  toch weer super van de gemeente Zaanstad dat ze de omwonenden zo goed op de hoogte houden, wij zouden graag willen weten wat de bedoeling is van schoeiing midden in het Kattegat, of er een geluidswal komt. De tekeningen laten niets zien hoe het werkelijk wordt aan onze kant.

 • Ellen Blaauw

  Volgens de laatste tekening is de scheiding permanent en bedoeld om aan de kant van Bentvelzen te dempen. Aan de nieuwe walkant komen 3 van de woonboten van Bentvelzen te liggen. Als bewoners wordt ons niets medegedeeld. Gemeente Zaanstad heeft alle contactgegevens betreffende dit project verwijderd. We hebben gevraagd waarom alle bomen in het parkje op de Poeskinstraat gekapt zijn. Nu ook weer geen reactie. Al met al een dikke onvoldoende voor de non communicatie van Gemeente Zaanstad.

 • wim Kruijt

  Net toen we een beetje van de schrik te boven waren, kregen we opnieuw weer prachtig nieuws te verwerken. We zijn eruit, de woonboten komen aan de nieuwe walkant en komen vlak voor onze neus te liggen.
  Ze komen nu zo dichtbij dat je bijna kunt zien wat ze eten aan tafel, en wat te denken van het riool? of gaan ze hun ontlasting voor onze neus in het water deponeren.
  Vraag me af waarom de boten niet aan de walkant bij Oud Saenden afgemeerd worden, zou voor iedereen een prachtige oplossing zijn, of spelen er meer duistere krachten een rol. In ieder geval voelen wij ons flink in de maling genomen door Gemeente Zaanstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *