Parteon gaat in de Rosmolenwijk en Russische buurt in Zaandam 54 woningen slopen. Daar komen 50 sociale huurwoningen voor terug.

De huidige oude woningen worden gesloopt omdat ze in een te slechte staat verkeren.

In de komende weken worden 25 woningen in de Russische buurt gesloopt. Er komen 23 sociale huurwoningen voor terug.

Op de onderstaande plattegrond is te zien dat de ingreep plaat gaat vinden in de Tolstoistraat en de zijstraatjes Heemskerckstraat en Barendszstraat. (klik of afbeelding voor grotere versie)

En zo ziet het eruit vanaf de kant van de Hogendijk. (klik of afbeelding voor grotere versie)

In het Kakesblok ( tussen Oostzijde, Herdersstraat en Kopermolenstraat) worden 29 huizen gesloopt, er komen 27 sociale huurwoningen voor terug. (klik of afbeelding voor grotere versie)

Parteon gaat de omwonenden regelmatig informeerd over de voortgang van de werkzaamheden en er worden trillingsmeters geplaatst om eventuele overlast of schade goed te kunnen volgen.

De nieuwe woningen hebben één bouwlaag met een kap. Ze worden gebouwd door aannemingscombinatie Ufkes Apeldoorn / Bébouw Midreth en zijn ontworpen door KVDK architecten uit Noordwijk.

De oud-bewoners hebben zich verenigd in bewonerscommissies en zijn vanaf het begin bij de realisatie betrokken. De commissies konden het ontwerp inzien en werden bij de uitwerking betrokken. Inmiddels hebben alle oud-bewoners andere woonruimte gevonden en kunnen zij op verzoek terugkeren.