Slotoffensief handhaving op de Dam

Tot hun verrassing werden vanavond automobilisten en bezorgscooter-rijders die over de Dam in Zaandam reden door de politie aangehouden. Dat mag daar namelijk niet.

Ook fietsers zonder licht waren de pineut. Op de Dam en de Nicolaasstraat werd de fietsverlichting gecontroleerd.

Volgens één van de agenten die bij de controle aanwezig was, ging het om een eindejaar-offensief van de politie om duidelijk te maken dat auto’s en scooters daar niet mochten rijden. Ook de onverlichte fietsers werden in de controle meegenomen.

Op de Dam mag alleen ‘bevoorradingsverkeer’ (dus busjes en auto’s die iets komen afleveren bij bedrijven op de Dam) ’s morgens tussen 6.00 en 12.00 uur op de Dam komen. Dit wordt massaal genegeerd.

Snorfietsen en bromfietsen hebben geen doorgang tussen 12.00 en 6.00 uur en ook dit wordt maar minimaal nageleefd. Het stuk Dam rond het beeld van Czaar Peter is helemaal verboden voor snorfietsen, bromfietsen en gewone fietsen, maar ook dit is kennelijk niet bij iedereen bekend gezien de talrijke overtredingen.

Maar vanavond werd daar dus wel op gelet. En het is een eindejaars-offensief, dus er kan nog meer komen.

De kerstmannen mochten gelukkig zonder blaastest of boete door…

Bezorgscooter-rijder aangehouden.
De borden met de verboden.
De foto maakten we vlak voor de controle begon: PostNL-auto rijdt het voetgangersgebied van de Dam op.
Automobiliste wordt staande gehouden, daarnaast fietster zonder achterlicht.
Deel dit artikel:

4 reacties

 • “Eindejaars offensief”

  Is dit een eufemisme voor het gebrek aan daadkracht tijdens de rest van het jaar?

  Maw, fuck niet met de gemeente Zaanstad en burgemeester Hammink want wij handhaven echt wel…, al is het maar een paar uur aan het einde van het jaar.

  Nu nog even doorpakken in het komende jaar en misschien wordt het dan echt geloofwaardig, in plaats van deze show voor de buhne.

 • hans van rheenen

  VRAAG: Er moet toch èrgens? een cursus zijn voor de verantwoordelijken die binnenstedelijk verkeersborden plaatsen …

  De Orkaan schrijft regelmatig over verkeerdborden en onoplettende burgers rijden, fietsen en snorren achter elkaar aan “omdat iedereen dit zo doet”. Dweilen met de kraan open en dan de slachtoffers bekeuren.

  Ga bijvoorbeeld eens tellen hoeveel rijdend verkeer er voor de Beatrixbrug weer moet omdraaien omdat ze het nauwelijks zichtbare verkeersbord met verbod en beperkingen op de Peperstraat niet hebben gezien/waargenomen. Dat is een situatie van “bewuste uitlokking” door on-vakkundig verkeersbordenplaatsing.

  • Willy Kruger

   beide borden zijn prima te zien.
   gebruik de oogjes eens en als die niet goed zij : ga een langs bij specsavers

   het is al jaren bekend hoe de doorgang er wel of niet is.

   • G. Kraaier

    lekkere hatelijke opmerking. Er moeten borden staan, die voldoen aan het RVV1990 en geen gele borden, want die zijn niet geldig. Het is al een zooitje op de dam mbt de borden. Wel of niet bekend gaat niet op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *