Gisteren ontvingen wij een mail met een anonieme tip. ‘De sportschool’ boven in het pand van de voormalige Woonmall zou per 30 juni sluiten. De tipgever deelde een deel van de tekst die hij/zij van de sportschool had ontvangen:

“Na jarenlang met heel veel plezier les te hebben gegeven, moeten wij jullie helaas melden dat we wegens omstandigheden moeten gaan sluiten. We vinden het ontzettend jammer, en zijn zelf ook overweldigd door dit nieuws.”

En:

“weet wel dat we getekend hebben voor geheimhouding over de omstandigheden en hierover geen verdere uitspraken kunnen.”

Geheimhouding? We vlogen direct naar de voormalige Woonmall om onderzoek te doen. Om welke sportschool gaat het en wat is het ‘geheim’ erachter?

Er zijn verschillende sportscholen verspreid over de begane grond en de 1ste verdieping. Een aantal was op dat moment gesloten, maar de ondernemers/medewerkers die we wel konden spreken gaven aan van niets te weten en dat zij open blijven en zelfs groeien.

We kregen wel de tip dat er vandaag fitnessapparaten uit het pand van Elite Training & Yoga zijn gehaald. De eigenaren hebben we helaas niet kunnen spreken, maar het lijkt erop dat het om deze sportschool gaat en dat het niets te maken heeft met het hotel dat gebouwd wordt. Er is ons verteld dat de verstandhouding tussen de eigenaren en de overige ondernemers niet zo goed is.

Er wordt wel een hotel gebouwd in de Woonmall, maar dat gebeurt op de 2de verdieping. Hans ter Veen, eigenaar van Westerkoog Sport, vertelde ons dat ze al bezig zijn met de bouw en dat deze waarschijnlijk in augustus of september geopend zal worden. Het hotel wordt recht boven Westerkoog Sport gebouwd, dus als je binnenkomt aan de linkerkant van het gebouw. De eigenaar van het restaurant By.M, Bryan Choi, is ook de eigenaar van het hotel. Met Bryan Choi hebben we nog geen contact kunnen krijgen om meer over de bouw en opening van het hotel te weten te komen.

Ons onderzoek verdient dus nog wat opvolging en dat zullen we de komende tijd doen…

Bovenste verdieping wordt hotel

Door: Dorine Kat. Bronnen: anonieme tip lezer, verschillende ondernemers Woonmall, Hans ter Veen (eigenaar Westerkoog Sport). Foto’s: Dorine Kat.