Sneeuw verwacht: minder treinen op Zaanlijn

Vandaag, woensdag 30 januari, wordt er sneeuw verwacht. NS en ProRail nemen het zekere voor het onzekere en passen de dienstregeling aan.

Er rijden de hele dag minder Intercity’s tussen Alkmaar en Amsterdam waardoor Zaandam ook minder vaak wordt aangedaan. De sprinter tussen Uitgeest en Breukelen rijdt ook minder vaak.

De NS waarschuwt dat “ondanks deze aanpassing het winterse weer leiden tot extra hinder voor treinreizigers. Daarom raden wij u aan om de weerberichten goed in de gaten te houden en kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen. Houdt u rekening met een langere reistijd en drukte in de trein.”

Foto van de rails in Zaandam tijdens het vorige sneeuwalarm van 22 januari.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Jaap

  O God,daar gaan we weer. Wederom een paar cm sneeuw, misschien dan hè ?

 • Siem van westen

  Als het maar niet zo erg wordt als de vorige keer!?
  Heb extra voedsel ingeslagen.
  Hoe doen ze dat nou in wintersportlanden?
  Gewoon de boel weken op slot doen?

  • Jaap

   Komt goed hier hoor,er is al 180.000 kg zout gestrooid en alle verloven zijn ingetrokken in verband met evacuaties en hulp aan gestrande automobilisten 🙂
   Update 09.50
   Ik zie wat sneeuwstofjes…

 • hans van loo

  Het is nu 11.45. Kijk naar buiten. Welke sneeuw ?
  Wat een belachelijke angsthazen daar in Utrecht.En kennelijk kan dat allemaal,het leveren van een wanprestatie om een reden van niks.

 • Freek Willem

  Zucht. Wat is dat toch met die NS. Hier wordt je toch niet goed van. In elk land waar nog echte winters zijn rijden de treinen af en aan volgens het rooster en hier bij 1 vlokje sneeuw of een losliggende blaadje wordt een weeralarm gegeven. Wanneer wordt de NS eens ter verantwoording geroepen alhoewel ik bang ben dat ze dan weer met een mensonterend k..verhaal aan komen zetten.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *