SOS-protest bij ‘nep-sessies’ Schiphol

Schiphol organiseert in de komende weken informatiesessies over de hinderbeperkende maatregelen van de luchthaven.

De Saense Onderwonenden Schiphol (SOS) gaan bij de bijeenkomst in Het Wapen van Assendelft aanstaande dinsdag 29 september demonstreren, volgens hen zijn het ‘nep-sessies’.

Volgens de SOS is praten met afgevaardigden van de vliegtuigindustrie zinloos:

“Schiphol is een onbetrouwbare buurman gebleken voor wat het inperken van overlast betreft. Als 35 jaar wordt er minder hinder beloofd, de werkelijkheid is een geheel andere: met name in Zaanstad-Noord is de hinder zodanig toegenomen – 87% (ernstig) gehinderden in Assendelft – dat dit vliegveld een gevaar voor de volksgezondheid betekent.

Het ‘minder-hinder’ programma van de luchthaven bestaat uit een pakket maatregelen die vooral de geluidsoverlast moeten beperken door op andere tijden te vliegen, hoger te vliegen, andere routes te nemen en vliegtuigen anders te laten dalen en opstijgen. Ook wordt er gestreefd naar het gebruik van vliegtuigen die minder geluid produceren.

Alle ‘hinderbeperkende maatregelen’ worden op de website van Minder Hinder Schiphol per gebied uitgelegd.

Op die website kunnen mensen zich ook opgeven voor een informatisessie, die zijn op dinsdag 29 september in het Wapen van Assendelft om 15.30, 17.00 en 19.00.

Daarnaast staat er op de website een vragenlijst waarin ook ingevuld kan worden hoeveel mensen “hinder door vliegtuiggeluid ervaren” en op welke tijdstippen dat gebeurt.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *