Spandoeken-strijd bij Verkade

Het FNV lig al sinds oktober 2020 overhoop met de zoetwaren-industrie (Mars, Bolletje, Peijnenburg, Verkade) over de cao.

Bij Verkade wordt die strijd gevoerd via spandoeken. Het officiële spandoek “Dankzij jullie kon Nederland de lekkerste koek blijven eten. Bedankt!” kreeg een ‘onderdoek’ in hetzelfde rood van het FNV: “Wij vechten voor een goede cao”.

De bonden verwijten de zoetwarenindustrie de coronacrisis te misbruiken om de cao slechter te maken, ‘onaanvaardbaar’ volgens de vakbond. De jeugdloonschalen moeten volgens de werkgevers verlaagd worden, de loondoorbetaling tijdens ziekte willen ze verkorten en de toeslagen voor het werken in het weekenden verlagen. De leden stemmen nu over het bod, “Onze leden stemmen massaal tegen” aldus de FNV.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • En straks nog de suikerbelasting.

  • D Eijer

    Ik begrijp dat men vecht voor goed loon.
    Maar wees blij dat je nog werk hebt in deze coronatijd. Menigeen zit wel werkloos thuis. Er is al veel industrie vertrokken uit de zaanstreek. De grootwinkels verdwijnen nu ook kat na kat uit het winkelcentrum. Pas op dat het restant industrie, dat er nog is, niet ook vertrekt. Want meer werkgelegenheid krijg je er zo niet van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *