Spectaculair: NK Living Statues in Zaandam

Op zondag 2 juli vindt er in het centrum van Zaandam een spannende strijd plaats tussen de 40 beste Living Statues van Nederland. Deze getalenteerde artiesten zullen tussen 13.00 en 17.00 uur hun uiterste best doen om de felbegeerde titel van ‘Nederlands kampioen’ in de wacht te slepen.

Ook kinderen krijgen tijdens het evenement de kans om hun talenten te tonen tijdens het onderdeel Kids Statues. De kinderen zijn te bewonderen bij de Bullekerk aan de Westzijde.

Een Living Statue betekent vertaald naar het Nederlands levend standbeeld. Levend omdat het uitgevoerd wordt door een mens, een standbeeld omdat de kunst van stilstaan centraal staat. Een Living Statue speelt met het gegeven ‘levend’ en ‘niet levend’ om het publiek in bewondering te brengen. Elke deelnemer brengt zijn of haar eigen unieke verhaal tot leven en zorgt voor een boeiende en interactieve ervaring voor het publiek.

Living Statues Festival 2022

De route

De route loopt door het centrum van Zaandam over de Westzijde en de Gedempte Gracht. Bezoekers kunnen op verspreid over deze route doorlopend de meest indrukwekkende levende standbeelden bewonderen. Een professionele jury zal de winnaar van het NK bepalen, terwijl het publiek de kans krijgt om de winnaar van de publieksprijs te kiezen. Bezoekers kunnen hiervoor op diverse punten stembiljetten krijgen. Deze stembiljetten moeten uiterlijk om 17.00 uur in de stembussen zitten.

Prijsuitreiking

Aansluitend aan de middag vindt de prijsuitreiking plaats in de Bullekerk. De deelnemers zijn hier nog een keer samen te bewonderen. Rond 18.00 uur zullen de winnaars bekend worden gemaakt.

Of je nu houdt van kunst, cultuur of gewoon een leuk evenement voor het hele gezin, het NK Living Statues in Zaandam is zeker een bezoek waard.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Marie Louise de Klever

    Dit was vorig jaar ontzettend leuk om te zien!

  • D de Jong

    De vorige keer was het mooi om te zien allemaal.
    Alleen er was totaal geen sfeer. Geen kraampje waar je iets kon eten/drinken, geen muziekje en winkels die dicht gingen of al gesloten waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *