Aan de dr. Jan Mulderstraat in Rooswijk (Zaandijk) wordt flink gewerkt. Omwonenden zijn overigens niet ingelicht over wat er precies gebeurt en ook vragen aan de gemeente daarover hebben tot dusver geen zin gehad.

Dat is allemaal tot daaraantoe. Maar bij het werk is ook water op de straat gekomen en dat is met deze temperaturen niet zonder risico, “een spekgladde situatie op een drukke fietsroute” aldus buurtbewoners. Er zouden inmiddels al meerdere ongelukken zijn gebeurd.

Het gaat om het stuk bij de kruising met de Oud Heinstraat. Daar zijn parkeerplaatsen uitgegraven, het zou om een ‘mantelbuis’ gaan die onder het spoor doormoet. Het betreft de aanleg van glasvezel.

Nadat we van bewoners foto’s en tips kregen, heeft de gemeente mensen van verkeersveiligheid de situatie laten bekijken. De gladheid op de dr. Mulderstraat is het gevolg “van een gestuurde boring van een aannemer waarbij een slang van een waterpomp was losgeraakt. Hierdoor was water op het wegdek gelekt en dat water is bevroren geraakt. De aannemer had al wat acties ondernomen maar we hebben de plek nu ook met bakens laten afzetten en er is nogmaals zout gestrooid.”

Foto: Linda van Zanten

Door Piet Bakker. Tips en foto’s van lezers, contact met Zaanstad.

Foto: Leendert Moerland