Sportagenda: Honkbalseizoen begonnen en laatste loodjes

Waar veel sporten in de laatste speelronde zitten is het juist voor een zomersport als honkbal een periode van ‘nieuwe ronde nieuwe kansen’. De Cromtigers wonnen afgelopen week hun eerste wedstrijd en ook de Odiz Frogs komen weer in actie vanaf aanstaande zondag.

Verder is het ook nog spannend in Wormer waar Groen Geel dinsdag de return speelt tegen Dalto in de Play-downs van de Korfballeague.

In het hockey en rugby wordt voorlopig nog doorgespeeld en voor andere ploegen is het een weekend zonder spanning waarin de laatste wedstrijd alleen nog moet worden afgewerkt zonder dat er nog iets op het spel staat.

Dit is de sportagenda voor de komende week.

Zaterdag 15 April

Handbal

Een allerlaatste wedstrijd om het seizoen af te sluiten in de Hoofdklasse. Die gaan de heren van Zaanstreek namelijk verlaten voor een nieuw seizoen in de 2e klasse. Twee weken geleden werden ze kampioen en werd er gefeest.

WedstrijdTijd
Hoofdklasse herenU.S. – HV Zaanstreek21.00

Volleybal

Ook in het volleybal is het tijd voor de laatste ronde.

Met nog een speelronde in de Topdivisie B voor heren is VV Zaanstad vrij van zorgen. De ploeg weet zich met een huidige 8e plek gehandhaafd.
Voor Compaen ligt het anders. Zij eindigen definitief op plaats 11 van de twaalf ploegen. Directe degradatie is van de baan maar de nummer elf speelt na afloop van het seizoen play-down wedstrijden en kan alsnog degraderen.

Bij de dames is Merkala Zaanstad helaas al gedegradeerd uit de 1e divisie. De laatste plek is onafwendbaar.
In de tweede divisie is Compaen met een huidige zevende plek gehandhaafd. Ook in deze competities is nog maar één speelronde te gaan.

WedstrijdTijd
Topdivisie heren BCompaen – VCV18.00
Sliedrecht Sport – VV Zaanstad17.15
1e divisie B (dames)VCN Dames – Merkala Zaanstad15.15
2e divisie C (dames)Compaen – Sliedrecht Sport15.45

De heren van Compaen mogen nog aan de bak in de play-downs.

Waterpolo

De dames zijn al klaar met hun versie van de Eredivisie. Bij de mannen is er nog één ronde te gaan. Ook hier weinig spanning voor het weekend. De Zaan staat tweede en plaatste zich al voor de play-offs. Compaen staat muurvast op de elfde plek.

WedstrijdTijd
Eredivisie herenPolar Bears – De Ham18.00
ZV de Zaan – ZVL 188618.30

Zondag 16 April

Hockey

Een vrij weekend voor de heren van de Kraaien. Voor wie de Wijdewormer wil bezoeken is er nog wel wat te beleven. De dames Kraaien (5e) spelen thuis tegen directe concurrent Scoop uit Delft (4e). Beide ploegen hebben 25 punten.

WedstrijdTijd
3e klasse herenDe KraaienVrij
4e klasse damesDe Kraaien – Scoop Delft12.45

Honkbal

Het honkbalseizoen is begonnen.
Vorige week speelden de Cromtigers al hun eerste wedstrijd. Thuis werd met 12-11 gewonnen van Alcmaria Victrix. Zondag spelen ze uit in Haarlem.

In de 4e klasse speelt Odiz Frogs de eerste wedstrijd van het kakelverse seizoen, in de Kalverhoek ontvangen zij de piraten uit Amsterdam.

WedstrijdTijd
2e klasse B herenOnze Gezellen – Cromtigers14.00
4e klasse B herenOdiz Frogs – Amsterdam Pirates15.00
Cromtigers Honkbal coach Just van Heems
Cromtigers coach Just van Heems

Rugby

WedstrijdTijd
2e klasse noord (H)Zaandijk – RC Hilversum14.00

Dinsdag 18 April

Korfbal

Groen Geel uit Wormer werd negende in de Korfballeague en speelt in de play-downs voor behoud op het hoogste niveau tegen Dalto uit Driebergen. Afgelopen woensdag werd de eerste wedstrijd, uit, gewonnen door de Wormers. Bij winst op dinsdag blijft Groen Geel behouden voor de Korfballeague. Bij verlies volgt nog een beslissingswedstrijd in de sporthal van Dalto. Het zou fijn zijn als die niet nodig is en het eigen publiek Groen Geel naar de overwinning schreeuwt.

WedstrijdTijd
Play-downs KLGroen Geel – Dalto20.30
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *