Sportagenda: Korfbal en honkbal als alternatief voor Damloop

De VIPdorp-tenten staan opgesteld in het Veldpark. Dit weekend doet de Orkaan uitgebreid verslag van de Dam tot Damloop evenementen. Maar wie de drukte van deze klassieker wil ontvluchten en wel sport wil beleven is hier op zijn plek.

Dit weekend kun je in de Zaanstreek genieten van honkbal en korfbal. Voor kinderen is er een instuif volleybal training. Buiten de streek komen de hockey- en rugbyspelers in actie. Voor Zaandijk Rugby begint er zaterdag een nieuw seizoen in de 2e klasse noord.

Dit is de sportagenda voor 16 en 17 september.

Zaterdag 16 september

Honkbal

Cromtigers speelt, drie wedstrijden voor het einde van de competitie, thuis in Assendelft. De ploeg staat 7e en ontvangt directe concurrent HCAW uit Bussum. Beide ploegen hebben zestien punten maar Cromtigers heeft minder duels gespeeld.

WedstrijdTijd
2e klasse B herenCromtigers – HCAW 314.00

Korfbal (veld)

Speelronde twee in het veldkorfbal. Vorige week werden er al veel punten binnengehaald door de Zaanse verenigingen. De veldcompetitie geldt over het algemeen vooral als warming up periode voor het zaalseizoen.

WedstrijdTijd
Ereklasse 4KZ – Dalto16.30
Ereklasse 5Groen Geel – AWDTV17.30
Overgangs klasse 5KIOS – KVZ ’2315.30
1e klasseSporting Badhoevedorp – Furore15.30
Roda – Atlantis16.00
3e klasseOKV – Helios15.30
4e klasseZaandam Zuid – ESDO12.45
KVZ ’23 won vorige week de eerste wedstrijd in het bestaan van de fusieclub.

Rugby

De start van een nieuw seizoen in het Rugby voor Zaandijk. De club bestaat tien jaar en staat dit jaar onder leiding van twee nieuwe coaches: Walter van Ling en Willem van Eck. Bij wijze van uitzondering spelen ze dit weekend niet op zondag. Dat zal iets te maken hebben met de tegenstander uit Spakenburg waar de zondag traditioneel een rustdag is.

WedstrijdTijd
2e klasse noord (H)R.C. Spakenburg – Zaandijk15.00
De Dam tot Dam wandeltocht op zaterdag komt langs de redactie van de Orkaan.

Volleybal

Vanaf zaterdag 16 september organiseert volleybalvereniging Zaanstad weer de volleybalspeeltuin voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar oud. Voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar is er zaterdag 16 september een instuiftraining in Topsportcentrum De Koog, waarbij alle kinderen die geïnteresseerd zijn kennis kunnen maken met de vereniging en het volleybal. 
De speeltuin wordt gegeven door twee gediplomeerde gymdocenten. Elke eerste en derde zaterdag van de maand (uitgezonderd 17-2) zal vanaf 16 september de speeltuin plaatsvinden van 9.00 tot 10.00 uur in de sporthal op de Veldbloemenweg 6 in Zaandam. Meer informatie over de volleybalspeeltuin is te vinden op de website van VV Zaanstad.

Zondag 17 september

Hockey

Twee uitwedstrijden voor de Kraaien. De heren speelden hun eerste wedstrijd vorige week gelijk en de dames verloren. Hopelijk komen beide ploegen deze week thuis met de volle buit.

WedstrijdTijd
3e klasse herenWestland – De Kraaien14.45
4e klasse damesWoerden – De Kraaien12.45

Honkbal

Afgelopen zondag werd er door Odiz Frogs in 7 innings in een aanvallend en verdedigend goede wedstrijd met 13-2 gewonnen van DSS 3.
De ingeplande inhaalwedstrijd bij DSS 3 in Haarlem op woensdagavond begon voortvarend en in de 3e inning had odiz een 1-8 voorsprong. Na wat fouten in het veld kwam DSS terug en kon odiz niet meer herstellen. De wedstrijd eindigde in een 18-11 nederlaag. Daardoor staan de Odiz Frogs met nog drie duels te spelen 9e van de tien ploegen in de competitie.

Zondag spelen de Frogs weer thuis. De Pinguins uit Heemstede komen op bezoek. Zij doen het aanzienlijk beter en staan 5e.

WedstrijdTijd
4e klasse B herenOdiz Frogs – R.C.H. Pinguins14.30

Door Edwin Kleiss.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *