Zwemmen schijnt een van de meest gezonde sporten te zijn die je kunt beoefenen. Dit weekend kun je bij ZV de Zaan 4,5 uur nachtzwemmen in estafettevorm. Op de Orkaanredactie krijgen we al rimpelige handen van een afwasteiltje dus dat is niks voor ons.

Gelukkig valt er dit weekend, zo aan het eind van de vakantieweek ook genoeg te beleven als toeschouwer.

Dit is de sportagenda voor het aankomende weekend.

Zaterdag 4 maart

Handbal

Na twee vrije weekenden komen de mannen van HV Zaanstreek, koploper in de hoofdklasse, weer in actie. De dames vervolgen hun programma volgende week weer.

WedstrijdTijd
Hoofdklasse herenHandbal Domstad – HV Zaanstreek20.30
2e klasse damesHV Zaanstreek damesVrij

Korfbal (zaal)

De league dendert door. Met nog vier wedstrijden te gaan moet KZ (5e) winnen van DOS ’46 (6e) om een kansje te blijven houden op de play offs. De overige competities hervatten het programma op 11 maart.

WedstrijdTijd
KorfballeagueDOS ’46 – KZ19.30
Groen Geel – KCC19.00
Stand korfballeague.

Waterpolo

Een volle ronde in het waterpolo bij de dames en heren in de Eredivisie. Alleen de heren van de Zaan spelen thuis dit weekend.

WedstrijdTijd
Eredivisie herenZV de Zaan – UZSC16.30
PSV – ZV de Ham20.00
Eredivisie damesGZC Donk – ZV de Ham18.00
PSV – ZV de Zaan18.20

Zwemmen

De nacht van Zaanstad is terug van weggeweest.
De estafetteklassieker Nacht van Zaanstad, eens een succesvol zwemevenement in de geschiedenis van zwemvereniging de Zaan krijgt deze zaterdag een vervolg in zwembad de Slag in Zaandam.

In 4,5 uur (tussen 21.00 en 01.30 uur) proberen teams van tussen de twee en acht personen zoveel mogelijk baantjes te zwemmen. Inschrijven is niet meer mogelijk maar aanmoedigingen zijn uiteraard ook broodnodig.

Zondag 5 maart

Eén ingelaste waterpolo-wedstrijd: Zv De Zaan – Het Ravijn (dames) om 14.00 uur in De Slag te Zaandam. Wedstrijd nu al gespeeld in plaats van op 18 maart omdat Zv De Zaan ( D) op 19 maart in Den Haag de bekerfinale tegen Polar Bears speelt.