Voor wie dit pinksterweekend niet gaat wandelen met de kleine meid is er toch nog wat sportspanning gevonden door onze redactie. Zo gaan de Odiz Frogs voor de tweede overwinning in de competitie en strijden de dames en heren van ZV de Zaan om een plek in de finales om de landstitel waterpolo.

Dit is de sportagenda voor het komend weekeinde. Maar we beginnen met een midweekse uitslag.

Handbal

Woensdagavond speelden de dames van HV Zaanstreek op het buitenveld van VV Wervershoof dames 2. Er werd verloren met 38-25.

Vrijdag 17 mei

Honkbal

Vorige week werd de eerste overwinning van het seizoen geboekt door de honkballers van Odiz Frogs. Vrijdagavond in Heerhugowaard hoopt het team van Eric Stans daar gelijk een tweede succespartij aan vast te knopen.

WedstrijdTijd
4e klasse B herenHerons – Odiz Frogs19.30

Waterpolo

Wie staan er volgende week in de finales bij de mannen en vrouwen om de landstitel in de Eredivisie. Die vraag zien we dit weekend beantwoord. In de halve finales bij de dames strijdt regerend landskampioen ZV de Zaan tegen UZSC in een ‘best of 3’ met een eventuele beslissende wedstrijd op zondag. De andere halve finale bij de vrouwen gaat tussen Het Ravijn en Polar Bears.

De mannen waren vorig jaar verliezend finalist. Zij komen in actie tegen UZSC.

WedstrijdTijd
Play offs Eredivisie herenZV de Zaan – Het Ravijn21.00
Play offs Eredivisie damesZV de Zaan – UZSC19.00

Zaterdag 18 mei

Waterpolo

De returns bestaan voor de Zaan uit uitwedstrijden. De mannen gaan naar Nijverdal. De dames treden aan in zwembad de Krommerijn te Utrecht.

WedstrijdTijd
Play offs Eredivisie herenHet Ravijn – ZV de Zaan19.30
Play offs Eredivisie damesUZSC – ZV de Zaan19.00
Na de derde plek in de Euro cup willen de dames van de Zaan de landstitel prolongeren.

Zondag 19 mei

Softbal

Odiz Frogs organiseert deze 1e Pinksterdag weer het jaarlijkse softballtoernooi. We quoten de vereniging:

‘Zoals elk jaar organiseren we weer het Mix-softball toernooi en we nodigen jullie van harte uit om deel te nemen aan dit gezellige evenement. Het toernooi zal plaatsvinden op zondag 19 mei 2024 op het veld van Odiz Frogs. We hebben plaats voor 16 teams, dus schrijf je snel in via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

Een team dient te bestaan uit minimaal 9 en maximaal 12 spe(e)l(st)ers met een minimale leeftijd van 12 jaar. Als je bekend bent met het softballspel, dien je “andersom” te slaan. Zorg dat je om 09:30 uur aanwezig bent bij het wedstrijdsecretariaat.’

Voor meer info klik je op deze link.

Waterpolo

Mocht er nog een beslissingswedstrijd nodig zijn voor de mannen en / of vrouwen van ZV de Zaan dan wordt die zondagmiddag gespeeld in zwembad De Slag.

WedstrijdTijd
Play offs Eredivisie herenZV de Zaan – Het Ravijn19.30
Play offs Eredivisie damesZV de Zaan – UZSC17.45

Door Edwin Kleiss. Foto Odiz: Eric Stans.