De ontknoping voor de dames van ZV de Zaan is hier. Na de heren kunnen ook zij (in hun geval opnieuw) landskampioen worden dit weekend. Blijft de schaal in Zaandam?

In het korfbal kan de kurk wellicht van de fles bij Roda Westzaan. In een streekderby bij Furore kunnen zij kampioen worden zaterdag.

Zondag knokken de hockeydames van de Kraaien voor behoud van plek 2, ook is er die dag honkbal.

Dit is de sportagenda voor het komend weekeinde.

Vrijdag 31 mei

Waterpolo

Op nationaal niveau in het waterpolo lijken de dames van ZV de Zaan onverslaanbaar met een abonnement op de landstitel en de beker. Ook Europees ging het dit jaar lekker. Of het abonnement ook in de Eredivisie nog een jaar wordt verlengd gaan we dit weekend meemaken. In de finalewedstrijden om de landstitel speelt de ploeg van Mick van den Bree vanavond eerst uit in Ede. Bij winst kan zaterdag het kampioenschap worden binnengehaald in zwembad de Slag.

WedstrijdTijd
Finale Eredivisie damesPolar bears – ZV de Zaan20.30
ZV de Zaan dames tijdens de bekerfinale van 2024. (Foto: Hannie van den Dobbelsteen.)

Zaterdag 1 juni

Korfbal

In een derby bij Furore kan Roda Westzaan kampioen worden van de Eerste klasse. De bezoekers staan 1e met acht punten en Furore heeft er nog maar twee. Daarmee staat de ploeg uit Assendelft op de laatste, 4e, plaats.

WedstrijdTijd
Ereklasse DDe Meervogels – Groen Geel16.00
Ereklasse KAWDTV – KZ16.00
Hoofdklasse KBEP – KVZ ’2315.30
Eerste klasseFurore – Roda Westzaan16.00
Tweede klasseOKV – Apollo15.30
Vierde KlasseZaandam ZuidVrij

Waterpolo

Na de uitwedstrijd in Ede op vrijdagavond staat vandaag de thuiswedstrijd op het programma in Zaandam. Als beide ploegen daarna één wedstrijd hebben gewonnen moet er een beslissende wedstrijd worden gespeeld, zondag in Ede.

WedstrijdTijd
Finale Eredivisie damesZV de Zaan – Polar bears19.00

Zondag 2 juni

Honkbal

Beide Zaanse ploegen maken hun opwachting op vreemde bodem in het honkbal zondagmiddag. De Cromtigers reizen naar Enschede voor een tijgerduel en Odiz gaat minder ver van huis, Haarlem is de bestemming.

WedstrijdTijd
2e klasse B herenTex town tigers – Cromtigers14.30
4e klasse B herenKinheim 4 – Odiz Frogs14.00

Hockey

Spanning bij dames van de Kraaien staat er veel op het spel. Zij klommen de tweede helft van het seizoen naar de 2e plek op de ranglijst. Die plaats zou rechtgeven op promotiewedstrijden. Heerhugowaard is al kampioen met een straatlengte voorsprong en komt zondag testen of de Kraaien er klaar voor zijn. De concurrentie om plek 2 is groot en de achterstand van de concurrentie klein. Er zijn nog twee duels te spelen.

De heren speelden gisteravond (donderdag) tegen Voorhout en hielden huis door met 9-0 te winnen, hierdoor is de ploeg geklommen naar plek 9. Zondag gaan ze naar Catwijck dat hekkensluiter is.

WedstrijdTijd
3e klasse herenCatwijck – Kraaien14.45
4e klasse damesKraaien – Heerhugowaard12.45
Kraaien dames.

Waterpolo

De eventuele beslissingswedstrijd om de landstitel bij de dames wordt zondagmiddag gespeeld. Laten we hopen dat het kampioensfeest dan al heeft plaatsgevonden in Zaandam en we dit punt van de agenda kunnen strepen.

WedstrijdTijd
Finale Eredivisie damesPolar bears – ZV de Zaan14.30

Door Edwin Kleiss.