Sportagenda: Skeeleromloop Enge Wormer en tijgergevecht in Assendelft

Met nog twee duels te gaan tot de zomerstop halverwege de honkbalcompetitie wordt het toch wel tijd dat de Zaanse clubs weer eens punten gaan bijschrijven op de stand.

De Cromtigers spelen thuis op sportpark de Omzoom tegen een ploeg uit Enschede. De Odiz Frogs mogen laten zien dat het kan in Almere.

En dan is er zaterdag de inline-skate omloop van de Enge Wormer.

Dit is het sportoverzicht voor 8 en 9 juli.

Zaterdag 8 juli

Honkbal

In Assendelft staat een waar tijgergevecht op het programma. De Cromtigers tegen de Tex Town Tigers uit Enschede.
De Tukkers staan tiende met drie overwinningen in twaalf duels. De Zaanse tijgers speelden al veertien duels en staan met zes overwinningen 8e.

WedstrijdTijd
2e klasse B herenCromtigers – Tex Town Tigers14.00
Selectie Cromtigers 2023

Skeeleren:

Zaterdag wordt de omloop van de Enge Wormer verreden.

Comité Engewormer 375, IJsclub Nova Zembla en STG Zaanstreek bieden de skeelerliefhebbers deze zaterdag de 8e Omloop  van de Enge Wormer. Met de combinatie van de Oomssport-cup, een wedstrijd over 1 ronde voor de jeugd vanaf 14 jaar, een toertocht voor de liefhebber en een circuitje voor de jeugd van 6 t/m 13 jaar.

Het start/finishdoek hangt voor de deur van Manege Veldt, bij de Tolbrug naar de Wijde Wormer. Vanaf de start is het tegen de westenwind in langs het bruggetje van het Kerkepad naar ijsclub Nova Zembla, daarna wordt de idyllische Bartelsluisbuurt bereikt. Vanaf hier voert de route langs de Zaan op zijn breedst bij de “Adelaar”, de verkeersdrempels dienen om auto’s af te remmen maar niet de skaters, die kunnen er met gemak overheen. Dan kunnen met name de toerrijders genieten van de zwaaiende Zaanse Schans-wieken en van het dijkje tussen natuurreservaat Kalverpolder en talloze Grutto’s, Kieviten, Tureluurs, Scholeksters met hun pulletjes beherende Enge Wormer. Daarna nog één linkerbocht en dan gaan de skaters langs de Ringsloot richting start/finish. 

Het parcours is tijdens de Omloop afgesloten voor alle verkeer, vrijwilligers op de motor zorgen dat wedstrijdrijders en toerrijders elkaar niet in de weg zitten en begeleiden eventuele hulpdiensten. Bij Zaanoever is een rustpuntje, waar water gedeeld wordt.

Inschrijven op de dag zelf vanaf 16.30 bij Manege Veldt Engewormer 25 waar ruime parkeergelegenheid is.

Programma:

17:00Jeugd tot en met 14 jaar 1 ronde van 5,5 km
17:02Jeugd tot 12 jaar 1500 meter
17:30Wedstrijdrijders (o.a. Oomscup)
17.32Toerrijders tot 7 ronden

Zondag 9 juli

Honkbal

De Odiz Frogs gaan op bezoek in Almere. Daar treffen ze middenmoter BSC dat negen wedstrijden heeft gespeeld en er daar vier van won. De Zaandammers hopen, na een aantal goed gespeelde wedstrijden waarin het kwartje net verkeerd viel, weer eens punten bij te schrijven op het conto.

WedstrijdTijd
4e klasse B herenBSC Almere – Odiz Frogs14.00

Door Edwin Kleiss (De Orkaan).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *