De voorjaarsvakantie is bijna voorbij. Op de sportvelden is het nog even rustig maar dat is stilte voor de storm want de komende tijd vallen er veel beslissingen op de ranglijsten.

Voor KZ en Groen Geel gaat de Korfballeague gewoon door, met voor de ‘Super Koogers’ een topduel. In het waterpolo een nieuwe ronde in de Eredivisie voor de heren van ZV de Zaan en ZV de Ham.

Dit is de sportagenda voor het komend weekeinde.

Zaterdag 24 februari

Korfbal (Zaal)

Nog vijf wedstrijden te gaan in de reguliere competitie van de Korfballeague. KZ doet het goed in de top 4 die recht geeft op play offs en mag zaterdag naar Papendrecht. Daar kan de ploeg van Tim Bakker de eigen krachten testen tegen een absoluut topteam, PKC.

Groen Geel speelt thuis tegen runner up Fortuna dat het goed doet maar waarschijnlijk net te kort komt om de play offs te halen. Groen Geel verloor vorige week bij directe concurrent HKC en kan directe handhaving in de League waarschijnlijk vergeten.

De overige competities liggen stil in het korfbal.

WedstrijdTijd
KorfballeagueGroen Geel – Fortuna Delft19.00
PKC – KZ19.30
Coach Tim Bakker van KZ loodst zijn ploeg naar de play offs.

Waterpolo

De heren van ZV de Zaan spelen als koploper tegen de hekkensluiter in de Eredivisie waar het pas spannend wordt wanneer de play offs aanbreken in het voorjaar. De Ham staat 11e en speelt tegen de nummer 9.

WedstrijdTijd
Eredivisie herenZV de Zaan – MNC Dordrecht16.00
ZV de Ham – ZPB18.30

Door Edwin Kleiss.