De paasdagen breken aan en dat is voor veel competities een inhaalweekend. Zo reizen de dames van volleybalvereniging Zaanstad naar Utrecht om weer in lijn te lopen met het competitieschema. In het waterpolo en korfbal gaan ze gewoon weer aan de bak.

KZ speelt de belangrijkste wedstrijd deze week. Eindelijk beginnen de play offs. De ploeg van Tim Bakker staat voor de taak PKC te verslaan in de jacht op een finaleplek in Ahoy.

Dit is de sportagenda voor het komend weekeinde. Maar we beginnen met een uitslag van donderdagavond.

Hockey

De heren van de Kraaien speelden donderdagavond bij Nieuwkoop voor de competitie in de derde klasse. Er werd 7-2 verloren.

Zaterdag 30 maart

Korfbal (Zaal)

‘Het was een geweldig seizoen en de play offs tegen PKC zijn de kers op de taart.’ KZ coach Tim Bakker en zijn team zijn klaar voor de halve finale wedstrijden tegen de ploeg uit Papendrecht die als eerste eindigde in de reguliere Korfballeague.

Zaterdagavond is de eerste wedstrijd en dan spelen de ploegen volgende week, zaterdag 6 april, de return in Topsportcentrum de Koog. Mocht er dan nog geen winnaar zijn volgt nog een beslissende wedstrijd in Papendrecht om te bepalen wie zich plaatst voor de grote finale op 13 april in Ahoy Rotterdam.

WedstrijdTijd
Play offs KorfballeaguePKC – KZ19.30
Marijn van den Goorbergh viert een doelpunt met teamgenoten. Hoeveel maken ze er zaterdag?

Volleybal

Een inhaalwedstrijd voor de dames van Merkala Zaanstad. Zij staan 6e met een wedstrijd minder gespeeld dan Zaanstad 2 dat 5e staat. In Utrecht wacht een wedstrijd tegen de nummer 10, USV Protos.

WedstrijdTijd
2e divisie dames CUSV Protos – Merkala Zaanstad13.30

Waterpolo

Voor de heren in de Eredivisie waterpolo is het geen vrij weekend. Zij spelen nog een ronde in de reguliere competitie. Dinsdag werd de wedstrijd gespeeld tussen Polar Bears dames en de dames van ZV de Ham, uitslag 23-10.

WedstrijdTijd
Eredivisie herenPolar Bears – ZV de Zaan18.15
ZV de Ham – UZSC19.00

Door Edwin Kleiss.