Na de EK-winst van de Nederlandse vrouwen in het waterpolo begint dit weekend de Eredivisie weer voor de dames. In de Korfballeague spelen ze de laatste wedstrijden in de eerste helft van de competitie.

Rugby Zaandijk is begonnen aan fase 2 van het seizoen en zo speelt er nog wel meer. Ga maar snel kijken.

Dit is de sportagenda voor 19, 20 en 21 januari.

Vrijdag 19 januari

Waterpolo

In zwembad de Slag beginnen de dames van de Zaan aan het tweede deel van de Eredivisie. De drie De Zaan internationals , Bente en Lieke Roggen en keepster Britt van den Dobbelsteen, die vorige week met Oranje Europees kampioen zijn geworden worden vooraf gehuldigd, maar zullen niet spelen .

WedstrijdTijd
Eredivisie damesZV de Zaan – ZVL 188620.30
Het team van ZV de Zaan dames 1. Foto: Hanny van den Dobbelsteen.

Zaterdag 20 januari

Badminton

Matchpoint 1 speelt eens niet op zondag maar op zaterdagavond. Ditmaal gaat de reis naar een plaats waarvan we de naam niet kunnen noemen omdat het Amstelveen is. Voorzitter Dennis Bloetjes is deze week te gast in de Warming up op de Orkaan podcast.

WedstrijdTijd
4e divisie afd 7Martinus Amstelveen 2 – Matchpoint18.45

Handbal

De heren van trotse koploper HV Zaanstreek reizen af naar het Friese Stiens voor een wedstrijd tegen de nummer 8 in de 2e divisie FHC ofwel de Friese Handbal Combinatie. In het Friese dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Leeuwarden wonen 7545 inwoners. Als die allemaal op de tribune plaatsnemen wordt het een heksenketel.

WedstrijdTijd
Heren zaal 2e divisieFHC – HV Zaanstreek20.40

Korfbal (Zaal)

De Korfballeague gaat speelronde negen in. Na dit weekend zijn we dan halverwege het speelschema. KZ doet het goed op plek 2 met evenveel punten als de rest van de top 3. Groen Geel staat met drie punten op plek 9 van de tien ploegen. Voor de ploeg van coach Mady Tims uit Wormer zal het een zware dobber worden tegen koploper PKC. KZ is aan de stand verplicht thuis te winnen van de nummer 8.

Over KVZ ’23 in de overgangsklasse kunnen we kort zijn en kopiëren wat we de laatste weken al schrijven. Het team is niet in vorm en zoekt nog steeds naar de eerste overwinning van het zaalseizoen.

In de 3e klasse hebben we een mooie Zaanse derby in sporthal Oostzaan.

WedstrijdTijd
KorfballeagueKZ – HKC20.00
PKC – Groen Geel15.30
Overgangs klasseAchilles – KVZ ’2317.15
1e klasse DODO – Roda Westzaan18.30
2e klasse FFurore – Helios13.20
3e klasse GOKV – Zaandam Zuid13.50
Topsportcentrum de Koog waar KZ zaterdagavond speelt tegen HKC.

Volleybal

In de topdivisie speelt Zaanstad heren als nummer 2 van de ranglijst tegen de hekkensluiter. Een makkie of juist een bananenschil op de lange weg van het seizoen?

De mannen van Compaen staan trots aan kop in 1e divisie, tegenstander Jokers VC staat zevende.

In de competitie met de damesploegen ook drie thuiswedstrijden. Compaen neemt het als nummer 6 op tegen de nummer 2. De dames van Zaanstad 1 en 2 staan respectievelijk 5e en 4e. Zij spelen tegen de nummers 8 en 10 van het klassement.

WedstrijdTijd
Topdivisie heren BMerkala Zaanstad – VCN20.00
Eerste divisie heren BCompaen – Jokers VC18.00
2e divisie dames CCompaen – Sovoco15.45
Merkala Zaanstad – VOLEVO17.15
Merkala Zaanstad 2 – Armixtos15.15
Compaen heren 1.

Waterpolo

Het waterpoloprogramma van zaterdag.

WedstrijdTijd
HerenGZC Donk – ZV de Ham18.45
ZPC Amersfoort – ZV de Zaan18.30
DamesZV de Ham – Polar Bears16.00

Zondag 21 januari

Handbal

Dames van HV Zaanstreek hebben zondag een vroegertje in Utrecht. Ze staan 5e van de zes ploegen. De tegenstander staat puntloos onderaan. De punten zijn dus welkom in de tas.

WedstrijdTijd
Dames zaal 2e klasseHandbal Domstad – HV Zaanstreek9.45

Rugby

Vorige week begon voor Zaandijk de 2e fase van de competitie met helaas een verlies thuis tegen Spakenburg. Zondag wordt er gespeeld in Hillywood, ofwel Hilversum.

WedstrijdTijd
2e klasse noord (H)RC Hilversum – Zaandijk14.30

Door Edwin Kleiss.