Sporting Krommenie en Telstar Beloften winnaars FEBO Zaanstad Cup 2023

Zaterdag was op het complex van Sporting Krommenie de slotdag van de FEBO Zaanstad Cup 2023. In de ochtend werden nog de laatste poulewedstrijden gespeeld en voegde Hercules Zaandam zich als laatste ploeg bij de halve finalisten van het toernooi.

Daarin nam de ploeg het op tegen titelverdediger Sporting Krommenie en verloor het ruim met 0-3. In de andere halve stonden het SVA en het verrassende Blauw Wit W tegenover elkaar. De zaterdag 4e klasser hield lang stand tegen de kampioen van de 3e klasse zondag, maar verloor uiteindelijk wel met 2-1.

In de finale ontstond er tussen SVA en Sporting Krommenie een spannend gevecht, waarbij de ploeg uit Assendelft snel op voorsprong kwam. Het antwoord van Sporting liet niet lang op zich wachten, waarna de wedstrijd lang in evenwicht was. Vlak voor tijd viel door een benutte penalty alsnog de beslissing, waardoor Sporting Krommenie voor de 2e keer de FEBO Zaanstad Cup won.

Bij de vrouwen ging de finale tussen Telstar Beloften, dat als invaller meedeed om het deelnemersveld weer compleet te maken en WSV’30 VR. In een wedstrijd zonder veel (grote) kansen waren de Beloften wel de bovenliggende partij in de finale. De ploeg was dankzij een afstandsschot uiteindelijk ook met 1-0 te sterk, waardoor WSV’30 VR voor de 3e keer een finale verloor.

Organisator SportsGen en gastheer Sporting Krommenie spraken van een zeer geslaagd toernooi, waarbij het publiek elke dag kon genieten van de wedstrijden en de gezelligheid rondom de velden.

De volgende editie van de FEBO Zaanstad Cup wordt op het complex van zvv Zaandijk gespeeld.

Klik hier voor alle uitslagen en (foto)verslagen van de FEBO Zaanstad Cup

Een bijdrage van Marco van Langelaar

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *