De week van de voorjaarsvakantie is aangebroken. Daarom hebben veel sporten geen programma dit weekend. Toch was er zaterdag voldoende te beleven. In de Korfballeague speelden KZ en Groen Geel en er stond echt iets op het spel. In zwembad de Slag werden de troostfinale en finale gespeeld van de winter trophy. De dames van de Zaan gingen er met de titel vandoor.

Dit zijn de sportuitslagen van het weekend.

Zaterdag 17 februari

Korfbal (Zaal)

Met nog vijf wedstrijden te gaan doet KZ het goed in de felbegeerde top 4, die recht geeft op play offs voor de titel. Zaterdag in de Koog werd Blauw Wit uit Amsterdam verslagen met een klein verschil. Het verschil in punten met de nummer 5 is nu acht punten. Met de ambitie om mee te doen om de titel lijkt het dus helemaal goed te komen.

Groen Geel stond voor een zeer belangrijke taak. Uit bij HKC moest gewonnen worden om kans te houden op directe handhaving op het hoogste niveau van Nederland. Helaas kwam een resultaat nooit in het vizier. Dennis Dallinga schreef een verslag en sprak met trainer Chris Beuk.

De overige competities lagen stil in het korfbal.

WedstrijdUitslag
KorfballeagueHKC – Groen Geel23-11
KZ – Blauw wit28-26
Coach Tim Bakker van KZ loodst zijn ploeg naar de play offs.

Waterpolo

De ontknoping van de winter trophy voor dames vond zaterdagmiddag en avond plaats in zwembad de Slag. Het toernooi was in het leven geroepen om de periode te vullen waarin de landenteams actief waren met E.K. en W.K. wedstrijden. De ploegen overbrugden deze periode door met dit toernooi dat werd gespeeld zonder internationals.

De dames van ZV de Zaan wonnen de finale in eigen zwembad van Polar Bears. Dat leverde de club €1500 euro op aan prijzengeld van de sponsor van de KNZB.

De heren wonnen hun Eredivisiewedstrijd bij Donk dat zijn eerste verlies leed van het seizoen. Beide clubs voeren nu de ranglijst aan.

WedstrijdUitslag
Eredivisie herenGZC Donk – ZV de Zaan13-14
ZV de Hamvrij
Dames Winter Trophy finaleZV de Zaan – Polar Bears14-10

Door Edwin Kleiss.