Sportuitslagen: Handbal spannend (korfbal bijna niet meer)

Dit weekeinde was er sprake van plaatselijk handbal, waterpolovelden en een korfbaldepressie boven de Zaanstreek. Verder scheen de zon. De komende weken is er hoop op opklaringen.

Dit zijn de sportuitslagen van 4 en 5 maart.

Zaterdag 4 maart

Handbal

HV Zaanstreek heren speelde tegen de nummer twee uit Utrecht. Na een ruststand van 16-10 werd er uiteindelijk verloren met 28-25. Zaanstreek is wel nog steeds koploper maar verschil is nog maar 1 punt.

WedstrijdUitslag
Hoofdklasse herenHandbal Domstad – HV Zaanstreek28-25
2e klasse damesHV Zaanstreek damesVrij

Korfbal (zaal)

KZ verliest bij directe concurrent DOS ’46 en mag van geluk spreken dat concurrent LDODK verloor van koploper PKC. Met nog drie wedstrijden te gaan staat KZ vijfde met drie punten achterstand op de zo begeerlijke nummer vier. De vierde plek geeft recht op play offs voor het kampioenschap. De kansen slinken maar het is nog steeds mogelijk.

Groen Geel verloor thuis in Wormer van KCC en lijkt de laatste wedstrijden van het seizoen te kunnen beschouwen als oefenprogramma voor nacompetitie. Daarin zou dan moeten worden gestreden voor lijfsbehoud op het hoogste niveau.

De overige competities gaan volgende week weer van start.

WedstrijdUitslag
KorfballeagueDOS ’46 – KZ20-15
Groen Geel – KCC20-22
Stand Korfballeague.

Waterpolo

De Zaan dames en heren winnen weer en de Ham zet een slechte lijn voort. De dames staan zelfs eerste, met meer gespeelde wedstrijden. Zondag is er ook nog een wedstrijd gespeeld door de dames van de Zaan.

WedstrijdUitslag
Eredivisie herenZV de Zaan – UZSC11-9
PSV – ZV de Ham16-11
Eredivisie damesGZC Donk – ZV de Ham18-7
PSV – ZV de Zaan3-24
Stand Eredivisie heren.

Zondag 5 maart

Waterpolo

Deze zondag een ingelaste waterpolo-wedstrijd: Zv De Zaan – Het Ravijn (dames) in De Slag te Zaandam. De wedstrijd werd gespeeld in plaats van op 18 maart omdat Zv De Zaan (D) op 19 maart in Den Haag de bekerfinale tegen Polar Bears speelt.

WedstrijdUitslag
Eredivisie damesDe Zaan – Het Ravijn20-6
Stand Eredivisie dames.
Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *