In een weekend waarin de temperatuur onder het nulpunt verdween kwamen best veel sporters in actie. Niet iedereen was succesvol, zo verloren buiten KZ alle korfballers. Er was een volleybalwedstrijd, een nieuwe (winter)competitie begon in het waterpolo, de badmintonners meppen er lustig op los en de heren van HV Zaanstreek handbalden zich naar een verstevigde koppositie tegen de concurrent.

Dit zijn de sportuitslagen van 2 en 3 december.

Zaterdag 2 december

Korfbal (Zaal)

In de derde speelronde in de Korfballeague doet Koog Zaandijk goede zaken in Capelle aan den IJssel. Zij staan nu 4e in de League. Verder hebben alle Zaanse teams verloren dit weekend.

Groen Geel heeft zaterdagavond de tweede nederlaag op rij moeten incasseren, deze keer thuis in Wormer tegen Blauw Wit Amsterdam. De Wormers konden in het begin redelijk meekomen met het Amsterdams geweld, waardoor er 2 – 2 op het scorebord kwam te staan. Daarna liepen de bezoekers uit naar een 3 – 5 voorsprong. De thuisploeg kon nog wel iets terugdoen, via Gerben Molenaar en Hidde Pettinga, maar Niels Stuurstraat van Blauw Wit scoorde snel zijn derde doelpunt. Hierdoor werd het 4 – 5. Dit liep verder uit tot een 4 -9 voorsprong bij rust voor Blauw Wit.

Na de rust kwam de thuisploeg sterk uit de kleedkamer en aan de hand van Lisanne de Bruin werd het nog 6 – 10. Dit was wel een beetje het laatste verzet, de Amsterdammers liepen steeds verder weg. De teller stokte bij 13 – 19, wat de schade voor de Wormers redelijk beperkt.

Groen Geel coach Mady Tims:

“Verdedigend was het een goede wedstrijd, aanvallend een stuk minder. We zijn ermee bezig om ervoor te zorgen dat iedereen binnen het veld tot scoren kan komen. We hebben het besef wel dat we gevaarlijk kunnen zijn, maar we pakken de verantwoording nog niet. We moeten laten zien dat we kunnen afronden, oorlog willen maken in het veld en kunnen afronden. Volgende week tegen HKC zullen we echt stappen moeten maken, want dat is één van onze directe concurrenten in de strijd tegen directe degradatie.”

WedstrijdUitslag
KorfballeagueKCC – KZ16-30
Groen Geel – Blauw wit13-19
Overgangsklasse KVA – KVZ ’2333-26
1e klasse DSwift – Roda31-17
2e klasse FFurore – Rapid17-22
3e klasse GDTS – OKV20-18
Zaandam Zuid – HBC15-19

De stand in de Korfballeague.

Volleybal

Alleen de dames van Compaen kwamen deze week in actie in de 2e divisie C. Zij gingen op bezoek bij de nummer 2 van de competitie in Soest en verloren met een set verschil.

WedstrijdUitslag
Topdivisie heren BMerkala ZaanstadVrij
Eerste divisie heren BCompaenVrij
2e divisie dames CSovoco – Compaen3-2
Merkala Zaanstad 2Vrij

Waterpolo

De heren van ZV de Ham stranden in het bekertoernooi in de kwartfinale. De mannen van de Zaan hebben de wedstrijd zaterdag niet kunnen spelen vanwege het slechte weer.

Omdat het E.K. waterpolo ook als onderbreking van de competitie wordt gespeeld wordt er een speciale wintercompetitie georganiseerd. Daaraan nemen de ploegen deel zonder hun internationals.

WedstrijdUitslag
Kwartfinale KNZB beker herenZV de Zaan – ZVL 1886afg
Polar bears – ZV de Ham15-7
Wintertoernooi damesZVL d 1886 – ZV de Ham11-8
ZV de Zaan – UZSC14-6

Zondag 3 december

Badminton

Het eerste team van Matchpoint had zondag een speeldag in Hoofddorp. Dorien Schreurs stuurde ons een verslag.

‘Matchpoint 1 speelde tegen de nummer 1 van de poule, terwijl zij zelf stabiel 5e staan, de eerste terugwedstrijd in Hoofddorp tegen Meershuttle 1. Waar Jasper en Dennis de heren dubbel wisten te winnen, gingen de dames (Dorthe en Arianne) helaas de pottenbakker in. Er werd maar 1 enkel gewonnen helaas, na een paar felle strijdpartijen wist Arianne het tweede punt binnen te halen en stond Matchpoint 4-2 achter. Met de mixen nog te gaan, waarvan beide eerste sets werden gewonnen, dachten ze nog enigszins terug te komen. Helaas was het tegendeel waar, en gingen ze in mineur met 6-2 verlies naar huis. Volgende week tegen de nummer 6 Vennewater moeten de punten worden gepakt!’

WedstrijdUitslag
4e divisie afd 7Meershuttle – Matchpoint6-2

Handbal

De heren van Zaanstreek promoveerden afgelopen seizoen naar de (landelijke) 2e divisie. Van de eerste acht wedstrijden werd er slechts eentje verloren. Zondag kwam de nummer twee uit Doetinchem op bezoek. De punten bleven in de Zaanstreek. Speler Wouter van Lienen:

‘Het is een zwaarbevochten overwinning geworden! 32-28 als eindstand waarbij we de hele wedstrijd aan de goede kant van de score hebben gestaan. Het verschil liep gedurende de 2e helft op naar 8 verschil maar met wat verwarrend spel lieten we ze terug komen tot vier punten. Maar door op het einde goed als team samen te werken blijven de punten in Zaandam en staan we nu drie punten los.’

WedstrijdUitslag
Heren zaal 2e divisieHV Zaanstreek – UGHV32-28

Maandag 4 december

Handbal

De dames van HV Zaanstreek spelen een wedstrijd op een apart tijdstip. In plaats van trainen spelen zij de thuiswedstrijd tegen Celeritas uit Bunnik op maandagavond.

WedstrijdTijd
Dames zaal 2e klasseHV Zaanstreek – Celeritas20.30

Door Edwin Kleiss. Verslag Groen Geel door Dennis Dallinga. Met dank aan Dorien Schreurs, Dick van den Dobbelsteen en Wouter van Lienen.