De Zaanse sporters zaten weer niet stil dit weekeinde. De (meeste) zaalcompetities begonnen weer, met gelijk een Zaanse wedstrijd. Er was een topwedstrijd in het volleybal die niet leidde tot een machtsovername aan kop van de Topdivisie, de handbalheren knallen door en verstevigen de koppositie, in het waterpolo was er een damesderby, de mannen van de Kraaien haalden broodnodige punten en Rugby Zaandijk speelde gelijk op sportpark Jagersveld.

Dit zijn de sportuitslagen van het afgelopen weekeinde.

Zaterdag 11 november

Handbal

De dames van Zaanstreek verliezen. Van de eerste vier wedstrijden werd alleen de eerste wedstrijd gewonnen.

WedstrijdUitslag
Dames zaal 2e klasseUS 3 – HV Zaanstreek19-11
Dames HV Zaanstreek in actie

Korfbal

Ronde 1 in de zaalcompetitie bracht een valse start voor KVZ, een gelijkspel voor Roda Westzaan en een eerste derby die werd gewonnen door OKV in Zaandam. Volgende week start ook het hoogste niveau in de zaal. Dan spelen KZ en Groen Geel hun eerste wedstrijd in de Korfballeague.

WedstrijdUitslag
Overgangs klasseKVZ ’23 – Achilles19-22
1e klasse DRoda – ODO20-20
2e klasse FHelios – Furore11-18
3e klasse GZaandam Zuid – OKV13-21

Volleybal

In de topper in de topdivisie is VV Zaanstad er niet in geslaagd de koppositie over te nemen van Sliedrecht sport. In Sliedrecht eraf met 25-20, 25-19 en wederom 25-20. Na 7 wedstrijden staat Zaanstad nu 3e met 13 punten.

Compaen vocht zich wel naar een overwinning (13-25, 25-22, 22-25, 27-25 en 14-16). De Oostzaners staan na zeven wedstrijden gedeeld eerste met vijfentwintig punten.

In de 2e divisie dames wist alleen Zaanstad dames 1 niet te winnen. Zij staan nu 6e waar Zaanstad dames 2 op plek 4 te vinden is. Compaen staat 8e.

WedstrijdUitslag
Topdivisie heren BSliedrecht sport 2 – Merkala Zaanstad3-0
Eerste divisie heren BVolley Zuid – Compaen2-3
2e divisie dames CLuba Leython DC – Merkala Zaanstad 14-0
Zovoc – Compaen0-4
Taurus – Merkala Zaanstad 21-3

Waterpolo

Zaterdagavond werd het nergens echt spannend in het zwembad. De Zaanse derby bij de dames ging met gemak naar ZV de Zaan. Bij de heren won De Zaan ook redelijk eenvoudig en verliest de Ham wederom. Zij staan nu 11e van de twaalf en de Zaan staat stevig aan kop in de Eredivisie. Voor de stand bij de dames, zie zondag.

WedstrijdUitslag
Eredivisie herenZV de Zaan – Polar Bears16-10
UZSC – ZV de Ham21-10
Eredivisie damesZV de Zaan – ZV de Ham23-7
Dames ZV de Zaan werden deze zomer landskampioen.

Zondag 12 november

Handbal

Het sprookje voor de mannen van HV Zaanstreek gaat nog even door. Na promotie naar de 2e divisie werd nog niet verloren. Alle zes de duels tot nu toe leverden een overwinning op. Ook zondag tegen de nummer 2. Daardoor staat Zaanstreek 1e met 12 punten.
Speler Wouter van Lienen doet zijn verhaal:

‘Vandaag stond voor ons de wedstrijd tegen nummer 2 op de ranglijst Huissen op het programma. Een ploeg die bij het opkomen redelijk op onze selectie leek, fysiek afgewisseld met snelheid. Vanaf seconde 1 was duidelijk dat we voor de volle 100% inzet moesten tonen voor het in grote getalen opgekomen publiek! We kwamen op 3-1 voor en hierna was een gelijk opgaande 1e helft met als resultaat 19-16 rust. Tot 23-21 leek het een spannende wedstrijd te worden maar toen werd het gaspedaal flink ingedrukt met als resultaat een uitslag van 37-27 in ons voordeel.’

WedstrijdUitslag
Heren zaal 2e divisieHV Zaanstreek – Huissen HV37-27

Hockey

De Kraaien heren wonnen thuis tegen Catwijck, de puntloze hekkensluiter, en staan nu tiende met negen punten.
De dames hadden het een stuk zwaarder. Zij gingen op bezoek bij de koploper en verloren. Zij staan nu 7e met tien punten uit acht duels.

WedstrijdUitslag
3e klasse herenKraaien – Catwijck3-1
4e klasse damesHeerhugowaard – Kraaien2-1

Rugby

Zaandijk kende een geweldige start van het seizoen en staat derde. Ook zondag speelden ze weer thuis. De nummer 5 uit de 2e klasse kwam voor de punten maar het werd een puntendeling. Zaandijk blijft 3e.

WedstrijdUitslag
2e klasse noord (H)Zaandijk – Cas RC221-21
Afgelopen vrijdag interviewden we Zaandijk coach Walter van Ling in de Orkaan podcast.

Waterpolo

Ook zondag was er nog een speelronde voor de dames van ZV de Zaan en De Ham.
De Zaan staat derde maar heeft minder gespeelde wedstrijden dan de nummers 1 en 2. De Ham is hekkensluiter als nummer 9 in de Eredivisie.

WedstrijdUitslag
Eredivisie damesZVL 1886 – ZV de Zaan6-11
GZC Donk – ZV de Ham10-8

Woensdag 15 november

Waterpolo

Aanstaande woensdag staat er nog een wedstrijd op de agenda in de Eredivisie waterpolo.

WedstrijdTijd
Eredivisie herenKNZB – ZV de Ham20.30

Door Edwin Kleiss.