Stad aan de Zaan betreurt geringe opkomst Bruine Vloot Wormerveer

De schepen van de Bruine Vloot voeren zaterdag 22 augustus wel langs de Zaanse Schans maar keerden daarna huiswaarts. In de Zaanbocht werd tevergeefs op de boten gewacht.

Stad aan de Zaan betreurt het dat de schepen het af lieten weten, maar “Je hebt ze niet aan een touwtje,” aldus Ton Komen, voorzitter van Stichting Stad aan de Zaan.

Bij Hotspot Wormerveer waren ze zaterdag niet blij met de afwezigheid van de schepen, het “is de verantwoordelijkheid van Stad aan de Zaan en de Gemeente Zaanstad, die afspraken heeft gemaakt met de komst en invulling van boten van de Bruine Vloot naar Hotspot Wormerveer.” schreven ze op Facebook.

bruine vloot afficheDe opkomst van schepen was sowieso lager dan verwacht aldus een persbericht van Stad aan de Zaan, en door allerlei oorzaken voeren er maar negen schepen door naar Wormerveer:

Van de 95 opgegeven schepen kwamen er uiteindelijk 75 richting de Zaanstreek voor de vlootschouw. Er zijn ook minder schepen (9) doorgevaren naar Wormerveer/Wormer. Het plan was dat er 30 schepen doorgingen.

Het schutten van de schepen bij de sluis nam meer tijd in beslag door de grote drukte van beroeps- en andere recreatievaart. De laatste schepen kwamen daardoor later aan en er werd daardoor minder doorgevaren. Stad aan de Zaan betreurt het dat de opkomst van de schepen daardoor in Wormerveer zo klein was. Ondanks de grote inzet van de samenwerkende organisatoren (Hotspot Wormerveer, Zaanse Schans, Stad aan de Zaan en de begeleidende medewerkers in het kader van vervoer en veiligheid) is het onmogelijk particuliere schepen ‘aan te sturen’. “Je hebt ze niet aan een touwtje,” aldus Ton Komen, voorzitter van Stichting Stad aan de Zaan.

Stad aan de Zaan hoopt het evenement de volgende keer anders te organiseren. Op de foto’s van Kees Klinkenberg is het wachten in beeld gebracht (zie ook zijn verslag op Facebook). De foto’s links boven en rechts komen uit dat album.

Deel dit artikel:

Een reactie

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *