Start spooroverbouwing Zaandam

visual 2-entreegebied-Nunc Architecten_preview

Bouwbedrijf Hegeman zal de komende achttien maanden de tanden zetten in de realisatie van de overbouwing van het spoor in het centrum van Zaandam.

De oplevering is gepland op 1 november 2019. Het wordt een berenklus waarbij gewerkt wordt met hout, staal en beton, er flink moet worden afgevoerd en aangeleverd, er gerenoveerd en technisch geïnstalleerd moet worden en… waarbij de reizigers ongehinderd van A naar Z moeten kunnen blijven gaan.

Daarnaast speelt het Cultuurcluster-dossier (weer dat cluster!) een rol: delen van de overbouwing steunen op het cluster en wanneer (en of) dat er gaat komen is de vraag. Gelukkig start Hegeman zijn werkzaamheden aan de andere kant.

IJs!

Vanmiddag om 16:00 uur openen de belangrijke mensen het bal, maar – nog belangrijker – vanaf 16:10 uur wordt er getrakteerd op ijs! Komt allen!

Met de bouw van spooroverbouwing  worden de oost- en westkant van Zaandam met elkaar verbonden. Het ontwerp is gemaakt door het Zaanse bureau Nunc Architecten.

nunc architecten


Lees hier ons dossier over de spooroverbouwing: impressies, animaties, planning


 

2 Reacties op Start spooroverbouwing Zaandam

 1. tante Truus says:

  Nog steeds al het geld in Zaandam pompen, wanneer komt Station/tunnel en spoorwegovergang Zaandijk aan de beurt??

  • Bruce says:

   Ja, “In de loop van 2017 is de tunnel gereed.”, blijkbaar is het dus al af. “Dan kan iedereen zien hoe mooi het is geworden.”, daar hebben we de laatste maanden mooi van kunnen genieten inderdaad. Erg gewaagd om het een verwaarloosd karakter mee te geven, maar je moet wel wat proberen, want alleen zo “krijgt het kleine station internationale allure”!

   https://www.prorail.nl/projecten/station-zaandijk-zaanse-schans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>