Station Zaandam: kiosk, hellingbaan, tickets, poortjes, automaten

Vandaag verhuist de Koffie-KIOSK van de spooroverbouwing naar de stationshal in station Zaandam. Aan de andere kant wordt gebouwd aan de nieuwe Ticketshop (vroeger heette dat kaartverkoop).

Ook de hellingbaan voor rolstoelen, kinderwagens, rolkoffer-toeristen en rollators is klaar. De kaartautomaten zijn verplaats en de poortjes staan klaar om in te checken.

We lopen zo nu en dan langs en fotografeerden de belangrijkste veranderingen, medio december moet het stations voor het grootste deel klaar zijn (afgezien van de Ticketshop).

Update: KIOSK nu OPEN (foto Miranda Walters)

kiosk

Helemaal boven (helemaal onder nog eens) de nieuw plek voor de KIOSK. Hieronder de nieuwe Ticketshop in aanbouw. Eigenlijk zou die ook voor de kerst klaar moeten zijn, maar dat is uitgesteld tot februari wegens tegenvallers met de bouw.

ticket shop station zaandam 4 dec 2019 orkaan

De hellingbaan en de nieuwe plek voor de kaartautomaten.

hellingbaan station zaandam 4 dec 2019 orkaan

De poortjes.

poortjes ns station zaandam

De nieuwe KIOSK.

kiosk zaandam station orkaan 4 dec 2019

(Eigenlijk alleen goed nieuws, maar misschien zou Handhaving wat kunnen doen aan de vele fietsers – en zelfs brommers – die over de spooroverbouwing, Stadhuisplein en het voetpad langs de Rabobank scheuren, een veilig wandelgebied is het niet.)

Lees hier ons Station Zaandam Dossier.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • hans van loo

  Ticketshop…..inderdaad een geval van Nederlandse taalarmoede.

  • Dimitrie Grinwis

   Tja, wanneer ze het kaartverkoop zouden noemen, zouden de mensen zomaar in de veronderstelling kunnen komen dat dat de normale plek is om hun kaartjes te kopen. De NS probeert dat juist te ontmoedigen met toeslagen, om iedereen naar de OV-chipkaart en de kaartautomaat te laten gebruiken.

 • Siem van westen

  Eh… waar zijn de gemakken/toiletten/ wc’s?
  Of mogen we niet……… zeuren van de NS en moeten dat maar in de trein, het stadhuis( wanneer dat open is) of thuis doen?

 • Annemieke de Haan

  Wanneer is de fiets/loopbrug aan de achterzijde van het station klaar. Want als die rotlift aan de achterzijde weer eens buiten gebruik is en je met wandelwagen,rollator aankomt is het best wel.ern behoorlijk stuk omlopen via de fietstunnel. En helaas, deze week was de lift voor de zoveelste keer buitengebruik. En niet voor de eerste keer.

 • P. Stolp

  Het viel mij op dat de toegangspoortjes tot het station vóór de OV Chipautomaat staan! Hoe moet iemand in hemelsnaam zijn kaart activeren voor de trein als diegene eerst door die poortjes moet, wat dus niet lukt als je kaar nog niet geactiveerd is voor de trein??????!!!

  • De Orkaan

   Nee. De automaten staan aan de goede kant. Voor dat je het perron opgaat. De automaat die daarachter staat is alleen om je OV-chipkaart op te waarderen.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *