Station Zaandam: tijdelijke trap terug

De trap is terug. Voetgangers hoeven de route tussen station Zaandam en de kantoren (AH) en fietsenstalling aan de Korte Hogendijk niet langer via fietspad, Provincialeweg of busstation te lopen.

Een nieuwe tijdelijke trap is deze week in gebruik genomen. Beetje zoeken… maar dan heb je ook wat.

Aanvankelijk zou de trap pas in november terugkomen maar Zaanstad kwam na protesten via De Orkaan terug op dat besluit.

Het is nog wel een zoekplaatje. Wie uit het station komt moet eerst een stukje richting Houtveldweg lopen over de nieuwe spooroverbouwing en dan links af. Vanaf de kantoren is er zeer spaarzame bebording, maar bij de fietsenstalling ontbreken alle aanwijzingen. Dat verklaart waarom nog steeds veel forenzen via het fietspad en busstation naar het station lopen.

Tijdens de verbouwing was de reguliere looproute afgesloten. De veel langere omlooproute (Provincialeweg oversteken en dan via Smitspad naar station) werd door veel voetgangers gemeden. Zij liepen via het fietspad of langs de Provincialeweg over het busstation naar het station. Toen ook nog het fietspad werd afgesloten, leidde dat tot levensgevaarlijke capriolen van fietsers en brommers.

Lees hier meer over de ‘Tijdelijke Trap‘.

Fleur Poot spotte de trap voor ons en zette hem (m/v) op de foto (onder). Wij bekeken de trap later vanuit de hoogte en maakten de foto helemaal boven.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *