Steigers aan de Koogersluis

Tot niet zo lang geleden stond op deze plek aan de Lagedijk 68 in Koog a/d Zaan een onooglijke bedrijfshal.

Nu staat er even niks (behalve de steigers dan), maar er worden op deze plek vijf ‘Zaanse’ woningen gebouwd door bouwbedrijf Somass: de Kooger Hem aan de Koogersluis.

Het lijkt oud-Zaans maar is “splinternieuw en gas-loos gebouwd met warmtepomp en zonnepanelen” aldus de bouwer die nog twee huizen in de aanbieding heeft.

De nieuwe huizen komen tegenover de appartementen in ‘Hotel De Waakzaamheid’ die al zijn opgeleverd en bewoond.

Aan de voormalige sluisgang komt een pakhuis met drie woningen, aan de wegzijde komt een twee verdiepingen tellend Zaans herenhuis met twee woningen.

Via de subsidie wordt geprobeerd om geld te krijgen “om de oude sluisdeuren met kaap staanders terug te plaatsen en om een aanlegsteiger in de Zaan te maken waardoor dagjesmensen de mogelijkheid krijgen om aan te meren.”

Zo wordt het…
zo was het…
zo is het…
Deel dit artikel:

2 reacties

  • Bert Versteeg

    Het wordt wel mooi, het is alleen jammer dat alles in fases gaat.
    Ik bedoel als ze gelijk het oude pakhuis Bengalen en de voormalige kroeg Skylark hadden gesloopt dan zou alles in één keer klaar geweest.
    Nu kan het weer maanden of jaren duren iets waar de bewoners van de Waakzaamheid en de nieuwe bewoners ook niet op zitten te wachten.

  • Mooi als de Zaanse stijl in ere gehouden wordt. Ook fijn als “dagjesmensen” nog een steiger krijgen om af te meren. Maar…waar blijft de beloofde ligplaats voor kleinere vrachtschepen, Zaandam? Die kunnen eigenlijk niet meer in Zaandam liggen nu de Prins Hendrikkade bestemd is voor passagiersvaart en de palen in de haven te ver uit elkaar gezet zijn. En waarom mag beroepsvaart nog maar 2 weken ligplaats nemen in Zaandam? Ook op die schepen wonen gezinnen die wel eens langere tijd niet kunnen varen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *