Promovendus SVA is bezig met een sterke start in de 2e klasse en won zondag ook van KFC. Op bezoek bij de Koogers nam de ploeg van Jeroen Beukman al voor rust een 0-3 voorsprong. In de tweede helft knokte KFC zich knap terug in de wedstrijd, maar een doelpunt in blessuretijd maakte aan alle twijfel een einde (2-4). SVA staat na vier wedstrijden met 9 punten op een tweede plek.

Ook de twee andere Zaanse ploegen in de 2e klasse stonden tegenover elkaar. Thuisploeg vv Assendelft verloor ook haar tweede derby van het seizoen, Saenden was met 0-1 te sterk.

Ook in de 3e klasse stond er een derby op het programma. Sporting Krommenie ging op bezoek bij RCZ en won uiteindelijk met 0-2. Het betekende de eerste overwinning van het seizoen voor Sporting, terwijl de Racers nog puntloos zijn na vier wedstrijden. WSV’30 behield in dezelfde klasse haar koppositie, nadat het in de topper tegen RKEDO met 2-2 gelijk speelde.

De grootste overwinning kwam op naam van Rood Wit Zaanstad. De ambitieuze ploeg begon het seizoen matig met twee nederlagen, maar hebben de weg omhoog inmiddels gevonden. Na de eerste zege vorige week, werd zondag een niet al te sterk Hauwert’65 met een 8-0 nederlaag naar huis gestuurd.