Stichting de Zaanse Schans draagt bestuur voor

Josette de Goede, Gerda Blom en Jaap Reijnders zijn voorgedragen als bestuurders van Stichting de Zaanse Schans, zo maakte de stichting zojuist bekend. 

Tot 29 mei kon iedereen die constructief, verbindend, transparant, proactief, analytisch en strategisch is, solliciteren voor deze functie. Over de kandidaten wordt gemeld: 

‘Josette de Goede is geboren en getogen in de Zaanstreek en nu woonachtig in Assendelft. Zij studeerde onder meer maatschappelijk werk, organisatie, beleid en cultuur en Veranderkunde. Zij heeft zowel in het bedrijfsleven als in de publieke sector gewerkt en is sinds tien jaar zelfstandig ondernemer. Daarnaast is ze toezichthouder in het onderwijs en bij woningcorporaties.

Gerda Blom woont in Twisk en is gemeentesecretaris/algemeen directeur van Purmerend. Zij studeerde Toerisme en Sociale Geografie. Zij werkte daarna in verschillende functies bij gemeentes in de Amsterdamse regio. In Twisk is zij nauw betrokken bij de monumentale Theaterkerk Hemels.

Jaap Reijnders woont in Zeist. Hij studeerde Economische Geografie en is al ruim dertig jaar actief in de vastgoedsector, zowel wat betreft (plan)ontwikkeling, beleggen en beheer. Hij werkte bij verschillende bedrijven en is al geruime tijd betrokken bij BOEi, een maatschappelijke onderneming voor het restaureren en herbestemmen van cultureel (historisch) erfgoed.’ 

De nieuwe bestuurders zullen niet in een warm bad terechtkomen: de afgelopen jaren zijn gekenmerkt door conflicten op de Zaanse Schans; ondernemers en bewoners voelden zich niet vertegenwoordigd door het bestuur, wat een hoogtepunt bereikte bij de discussie over het ‘business-model’ (eerst heette dat zelfs ‘verdienmodel’) van de Zaanse Schans. Na veel uitstel en denken over alternatieven heeft Zaanstad ten einde raad een vermakelijkheden-belasting ingevoerd (die tot dusver ‘0’ euro opleverde).

Lees hier ons dossier.

De foto’s komen van de LinkedIn-pagina’s van de nieuwe bestuurders. (van links naar rechts Jaap Rijnders, Josette de Goede, Gerda Blom)

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *