Eén van de initiatieven van Stichting Wormerveer Heeft Meer (WHM) is ‘Bakkie Leut aan de Zaan’. Dit initiatief werd overgenomen door Odion, een stichting voor mensen met een beperking.

Cliënten deden de bediening op het terras in de Zaanbocht onder begeleiding en samen met vrijwilligers. Door Corona kon het terras niet meer worden opgestart. Daarom besloot Odion in 2023 tot verdriet van velen om te stoppen met het project.

Maar er is mooi nieuws.

Bakkie Leut aan de Zaan wordt nieuw leven ingeblazen

De Stichting WHM bestond nog wel, maar was al enige tijd niet meer actief. De Stichting kwam op het idee om het initiatief nieuw leven in te blazen. Dat is gelukt:

“Wij kunnen vertellen dat wij in mei het terras weer gaan opstarten, dit zal o.a. met behulp van het Sociaal Wijkteam Wormerveer zijn. Zij zullen vrijwilligers werven en de coördinatie verzorgen. Het zal nog wel improviseren worden, maar wij gaan starten.“

In de Wormerveerse gemeenschap is er behoefte om weer samen te komen op een terras. Vooral mensen met een krappe beurs kunnen geen gebruik maken van de bestaande terrassen. Doordat Bakkie Leut aan de Zaan uitsluitend met vrijwilligers werkt, blijft het terras voor iedereen betaalbaar. Er wordt onderzocht of er een nieuw onderkomen kan komen op de vaste plek in de Zaanbocht. De in Wormerveer bekende pipo-wagen wordt mogelijk omgeruild voor een Zaans huisje.

Helpende handen gevraagd!

Er worden helpende handen gevraagd voor op het terras:

“Wij zoeken eenieder die om mensen geeft en zich wil inzetten om de bezoekers van het terras van een kopje koffie met eventueel wat lekkers te voorzien en een paar uur per dag of een dagdeel per week tijd heeft om dit sociale evenement weer een kans te geven. Veel mensen zullen wij blij maken met de herstart van Bakkie Leut aan de Zaan.“

Op woensdag 10 mei is er om 19.30 uur een informatiebijeenkomst bij buurtcentrum de Lorzie.