Streefgedrag (column)

Volgens Richard Hoving, ‘Challenge Lead Mobiliteit, Amsterdam Economic Board’ wordt bevoorrading steeds meer “just-in-time” in het “daily urban system”.

Samen met wethouder Gerard Slegers (CDA) tekende hij dan ook de “Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek” tijdens de “State of the Region”.

Ze waren vast apen-proud. Ook D66-wethouder Sanna Munnikendam was #TROTS toen ze na ‘The State Of The Region’ over het event We Make The City (“Better for all of us”) twitterde #TSOTR2019. We dachten even dat ze door emotie overvrouwd ’trots’ verkeerd gespeld had, maar TSOTR2019 bleek te staan voor The State Of The Region.

Waarop waren ze eigenlijk nu zo trots?

Hebben ze iets moois gedaan? Nou, eigenlijk niet, maar ze gaan wel naar iets moois streven: “streven naar verdere verduurzaming van stadslogistiek en leefomgeving”, “streven naar een verbetering van de leefbaarheid” en “daarnaast streven partijen ernaar om het geluid te beperken.”

In 2025 moeten ze klaar zijn met streven.

Dat streven doen ze samen met “bijna 50 publieke en private partijen uit de MRA Green Deal ZES”. Dan denk ik altijd aan het oud-Hollandse spreekwoord “Met hoe meer men streeft, des te eerder men sneeft”.

Concrete doelen ontbreken gelukkig in de goede voornemens. Dat is natuurlijk hartstikke handig, dan kan je namelijk nergens op afgerekend worden. Lijkt ons een prima streven (en ‘better for all of us’ in de ‘daily urban system’).

Piet Bakker

(Foto boven van het Twitter-account van Sanna Munnikendam: de keurig geregisseerde ‘demonstratie’ op het toneel van We Make The City, onder: aangeleverde foto door de gemeente: wethouder Slegers zet zijn streven met een stift op een bord.)

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *