Strenge corona-regels Zaanstreek, regio is ‘zorgelijk’

Vanaf zondag 27 september zijner aanvullende coronamaatregelen in de Zaanstreek: gezelschappen van meer dan 50 personen zijn niet toegestaan en de horeca gaat eerder dicht.

Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames is in Zaanstreek Waterland zodanig opgelopen dat de streek als ‘zorgelijk’ wordt gezien.

De maatregelen gaan op zondag om 18.00 uur in. De details staan op de website van de Veiligheidsregio:

  • Het is verboden om je te begeven in een gezelschap van meer dan 50 personen. Op deze regel is een aantal uitzonderingen, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, dans- en theaterbeoefeningen (mits de bijeenkomsten voldoen aan de corona-maatregelen.)
  • Voor georganiseerde samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Op deze meldplicht geldt een uitzondering voor bijvoorbeeld gelegenheden met een horecavergunning (tenzij het gaat om een besloten feest of partij), religieuze bijeenkomsten, (super)markten, winkels, bibliotheken, culturele instellingen en vergelijkbare locaties waar er sprake is van een doorstroom van bezoekers.
  • Horeca eerder dicht: Bij gelegenheden met een horecavergunning mag niemand meer naar binnen om 00.00 uur. Dan gaat ook de muziek uit. Om 01.00 uur sluiten deze gelegenheden.

In 14 regio’s in Nederland gelden nu extra maatregelen, in Amsterdam was er al sprake van strengere regels.

Aanvullend op deze maatregelen van het Rijk zet Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland de komende tijd in op extra toezicht en handhaving op plekken waar ze de grootste risico’s voor verspreiding zien:

“We zetten het toezicht door op locaties waar er een grotere kans is op illegale feesten en grotere samenkomsten. En zetten extra mensen op straat in om mensen op drukke plekken bewust te maken van de regels.”

De tweede golf in beeld: besmettingen in Zaanstad.
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *